Tire’nin Kurtuluşu münasebetiyle ilk tören Atatürk Anıtında düzenlendi. Atatürk Anıtına Tire Kaymakamlığının Çelengini Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Belediyesi Çelengini de Belediye Başkanı Tayfur Çiçek sundu.
Çelenk Sunma Töreninin ardından Tire Kaymakamlığı önündeki etkinliklerle program devam etti. Programda konuşmalar yapıldı, şiirler okundu, halk dansları gösterileri yapıldı. Ardından ilçemize hizmet veren belediye araçları ile özel sektöre ait araçların geçit töreni ile törene devam edildi.

ÇİÇEK “İLÇEMİZ 4 YIL YUNAN ASKERLERİNİN İŞGALİ ALTINDA KALDI”
Açış konuşmasını yapan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Kurtuluş Savaşı yıllarında Tire’nin yaşadıklarından, 7.500 kişilik birlikle 4 yıl karargâh kuran Yunan askerlerinden ve yaşanan olaylardan örnekler vererek konuşmasını Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okuyarak tamamladı.

TANRISEVEN “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN GÖSTERGESİ”
Kaymakam Tanrıseven konuşmasında, “4 Eylül’ün sadece Güzel Tire’mizin kurtuluş yıl dönümü değil aynı zamanda yüce milletimizin vatan sevgisinin ve bağımsızlık inancıyla, emsalsiz bir kahramanlık sergileyerek, Kurtuluş savaşını zafere ulaştırdığı müstesna bir gün” olduğunu belirtti. Tanrıseven şunları söyledi: 
“Bu zafer milletimizin fedakarlık ve kahramanlığının göstergesi olmakla kalmamış, birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da bir kez daha bütün tarih önünde ortaya koymuştur. Bu eşsiz zaferleri bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, rahmet minnet ve şükranla anıyorum. Emanetleri emin ellerdedir, ruhları şad olsun.”

VATANDAŞLARA ÇİÇEK
Etkinliklerin ardından Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek tarafından vatandaşlara çiçekler dağıtıldı.

YÜZLERCE TİRELİ SOKAĞA ÇIKTI
Gündüz programının ardından fener alayı için neredeyse Tire’nin tamamı sokağa döküldü. Saat 20:30’da Tire Belediye Bandosu eşliğinde İmam Hatip Kavşağı’ndan başlayan fener alayı yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşe, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de yürüyüşe katılanlar arasındaydı. 

HALK OYUNU VE MEHTER BEĞENİ TOPLADI
Cumhuriyet Meydanı’nda sonlanan fener alayı etkinliğinin ardından Kent Müzesi önündeki alanda programlar başladı. Şeref Şenki’nin muhteşem sunumuyla, sahneye çıkan Tire Belediyesi Halk Oyunları ekibi ve Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi izleyenler tarafından büyük alkış aldı. 
Tire Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı ise sergilediği performans ile ayakta alkışlandı. 
 

Editör: Haber Merkezi