Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı’nın Ramazan bayramının 3. gününe denk gelmesi nedeni ile çocuklar çifte bayram sevinci yaşadı.

Tire Yardım ve Eğitim Gönüllüleri, genel kurulda buluştu Tire Yardım ve Eğitim Gönüllüleri, genel kurulda buluştu

Sabah saat 09.15’de Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na konulan çelenk töreni ile başlayan kutlama programı, saat 10.00’da Tire Dört Eylül Stadyumu’ndaki ilköğretim öğrencilerinin gösterilerinin sunulduğu programla devam etti. Program öncesi Protokol üyeleri Tire Belediyesi Kent Müzesi’ne giderek oyuncak sergisinin açılışını yaptı. Gölet Etkinlik alanında düzenlenen Kutlama programı coşku içerisinde geçti. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından İlkokul öğrencileri gösteriler yapıp şiirler okudu.

TİRE BELEDİYESİ’NDEN  ÇOCUKLARA ÇİFTE BAYRAM

Tire Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bugün gölet etkinlik alanına kuracağı şişme oyun gurupları ile çocuklara çifte bayram yaşatacak. Öğlen saatlerinde başlayan etkinlikler gün boyu sürecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; “Milli egemenliğimizin sembolü, kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızın millî ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle donanmaları, dünyada ilimde ve teknolojide öncü olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. İnanıyoruz ki, bugünün çocukları, ileride çok daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa edecek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklardır. Bizlerde Tire Belediyesi olarak  en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın geleceği için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu yıl iki bayramı aynı anda yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. Tire Belediyesi olarak bu mutluluğu çocuklarımıza da yaşatalım istedik ve gölet etkinlik alanımıza şişme oyun grupları kurduk. Çocuklarımız burada gün boyu eğlenecekler. Bu duygu ve düşüncelerle, bundan tam 103 yıl önce bu aziz vatanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu topraklar üzerinde milli mücadelede canlarını seve seve milletimizin geleceği için feda eden yüce Şehitlerimize Allah'tan rahmet, diliyorum.  Gazilerimize de minnet ve şükran duygularımızı sunuyor, tüm Tireli hemşerilerimin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum." Dedi.

Editör: Haber Merkezi