Tire Süt Kooperatifi düzenlediği iftar yemeğine yaklaşık 4000 kişi katılırken, misafirler “Böylesine birlik beraberlik içinde iftar görmedik şeklinde” yorumlarda bulundu.





Tire Süt Kooperatifi tarafından Bahçesaray Düğün Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Suat İlhan,  Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Tire Müftüsü Salih Sağlam, Tire Süt Üreticiler Birliği Başkanı Bahaettin Titiz, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, İzmir Tarım Grubu Üyeleri, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, banka müdürleri, oda ve dernek başkanları, işadamları, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda kooperatif ortağı katıldı. 

İftarın ardından konuşma yapan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Ramazan ayları; saygı, sevgi, kardeşlik, hoşgörü, dayanışma ve yardımlaşma gibi değerlerimizin ön plana çıktığı bir aydır. Tire Süt Kooperatifi; bu değerler üzerinde kurulmuş, birlikte hareket edilince nelerin yapılabileceğini dünyaya göstermiş ve kabul ettirmiş bir kurumdur. İnsanların öncelikle İŞİNİ VE AŞINI düşünerek çıktığımız bu yolda; her zaman yanımızda olan ve bizi destekleyen ortaklarımıza, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi. 


RAMAZANDAKİ BİRLİKTELİK RUHUNU 365 GÜN YAŞAMALIYIZ
Tire Süt Kooperatifi’nde oluşan birlik beraberlik ruhunun Türkiye çapında da yaşanmasının gerekliliğine vurgu yapan Eskiyörük şöyle devam etti: “İlçemizin ismini bütün Türkiye’de duyuran ve Tire’yi marka yapan kooperatifimize sahip çıkma konusunda herkesten desteklerinin devamını da bekliyoruz.  Oluşan bu birliktelik ruhunun sadece ramazan aylarında değil, 365 gün yaşandığı bir Türkiye umuduyla şimdiden hepinizin Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bu topraklarda, Türk bayrağı altında, barış ve huzur içinde nice bayramlar geçirmenizi diler, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.”


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise karşılaştığı bu birliktelik ruhundan çok etkilendiğini belirterek “Tire Süt Kooperatifi’ni kuranlara, yaşatanlara ve geliştirenlere teşekkür ederim” diye konuştu. 

Ramazan ayında Müslümanların kendilerini dinlediğini ve gönüller aldığını kaydeden Kocaoğlu, "Bize bağımsızlığımızı kazandıran başta Ulu Önder olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Onların sayesinde bu yaşamı sürdürüyoruz. Ramazan ayının tüm İslam alemine ve tüm insanlığa dostluk ve kardeşlik getirmesini diliyorum" dedi.

Kocaoğlu, Türkiye'nin çevresindeki iç savaşların bir an önce son bulmasını ve tüm dünyada insanların kardeşçe, barış içinde yaşamasını diledi. 

Editör: Haber Merkezi