23 yıl önce Tire’de hizmeti vermeye başlayan, Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu, 2016-2017 eğitim yılı mezunlarını verdi. 21. dönem mezunlarını gönderen okul, 160 öğrencisini yuvadan uçurdu.
Törene Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Akif Çolak, öğrencilerin aileleri katıldı. 
Okulu Müdürü Prof. Dr. Fikret Pazır yaptığı konuşmada, “Bugün burada Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu mezuniyet töreninin mutluğunu paylaşıyoruz. Bu anlamlı günde bizimle olduğunuz için teşekkür ediyorum. Değerli genç arkadaşlarım yıllardır devam ettirdiğiniz eğitim sürecinin sonuna geldiniz ve tamamladınız. Bugün her biriniz kendinize, ailenize ve ülkenize karşı sorumlu bireylersiniz. Sayın veliler evlatlarınızı meslek hayatına uğurlamanın vakti geldi. Onlarla gurur duyabilirsiniz” dedi.
Daha sonra konuşan Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, “Bu mezuniyet töreninde alacağınız diplomaların sizlere, ailenize, Tire’ye ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İki yıllık bir öğrencilik dönemini tamamladınız, belki de hayatınızın en güzel dönemlerini geçirdiniz burada. Artık hayata atılıp mesleklerinizi yapmanın zamanıdır. Burada belki bir devlet yurdunda kalamadınız ama bu sene biz Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bir arazi tahsisi yaptık ve buranın yurt yapılması için de çalışıyoruz. Keza belediyemiz ve STK’lar ile ilçemize yeni bölümler ve fakülte açılması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız tirede yükseköğrenimi geliştirmek” dedi.
Daha sonra okul birincisi okul birincisi Cansel Yıldız da bir konuşma yaptı. Yıldız, “Ben ve arkadaşlarımın bugün burada sizlerin huzurunda alacağımız belge hiç kuşkusuz ailelerimizin fedakârlıkları, hocalarımızın emek ve inançları, bizlerinde çalışma azmimizin bir meyvesidir” dedi.
2015-2016 öğretim yılı Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu ikinciliğini Gülşah Özcan ve Şirin Candan paylaşırken okul üçüncüsü de Kardelen Sönmez oldu. Program sonunda 2015-2016 eğitim yılı mezunları hep birlikte ’10. Yıl Marşı’nı söyledi ve keplerini fırlatarak mezuniyetlerini ilan ettiler.
 

Editör: Haber Merkezi