İŞARET DİLİ EŞLİĞİNDE İSTİKLAL MARŞI 
   Program saygı duruşu ve Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin işaret dili eşliğinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Akabinde Dokuz Eylül Üniversitesi Anadolu'dan Esintiler Halk Dansları topluluğunun Balkan oyunları gösterisi ile devam etti. 
       

30 TAKIM OTANTİK ELBİSELER DEFİLESİ
    İlçe, İl ve yurt genelinde olduğu gibi yurtdışında da ilçemizi temsil eden 30 takım otantik kıyafetler sahnede göz kamaştırdı. İzmir’den gelen ajans  Rönesans Ajans mankenlerinin sunduğu kıyafet defilesi izleyicilerden büyük alkış aldı. Defileyi, semah ve zeybek gösterisi izledi.
     

 KAYMAKAM TANRISEVEN'E TABLO
       Halk Eğitimi Merkezi resim öğretmeni Mahmut Saltuk tarafından hazırlanan Kaymakam Tanrıseven’in yağlı boya tablosunu HEM Müdürü Turhan Eke Kaymakam Tanrıseven'e takdim etti. 
     

KAYMAKAM TANRISEVEN “YEŞİL TİRE’DE MUHTEŞEM DEFİLE”
      Katıldığı, Tire HEM Yedinci Kültür ve Sanat Şöleninde konuşan Kaymakam Tanrıseven defile ve üç günlük programda emeği geçenleri tebrik etti. Tanrıseven şöyle konuştu: 
“Kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatan tarihi tasarımlı kıyafetlerin bu denli muhteşem bir defile ile sergilenmesi gurur verici bir tablo oluşturdu. Görüyoruz ki ilçemiz tarih kokan bir kent, bizler de bu gelenekleri, kültürümüzü yaşatma, yeni nesillere aktarma gayreti içindeyiz. Burada sunumu yapılan kıyafetler, dizi ve filmlerde sergilenecek düzeydedir.”
      İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahir Büdün, otantik kıyafetlerin tasarımında ve sergilenmesinde emeği geçenlere plaket ve belge takdim etti.
     

 TÜRK DÜNYASI MÜZİK TOPLULUĞU KONSERİ
       Rumeli'den Kazakistan'a, Gagauzya’ya, Karaçay Kumuk Türklerinden Anadolu'ya, Azerbaycan'dan Özbekistan'a,  Doğu Türkistan Uygur'dan Kırım'a uzanan Türk dünyası coğrafyasının güzel örneklerini sergileyen İzmir Türk Dünyası Dans ve Müzik topluluğu eşsiz müzik gösterisi sundu. 
       Programa, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Tahir Büdün ve Harun Yazar, Jandarma Komutanı Yzb.  Emre Davutoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Delikanlı, civar ilçelerin HEM Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Gece geç saatlere kadar süren defile ve programı her yaştan Tireliler de büyük bir ilgi ile izledi.
 

Editör: Haber Merkezi