21-22 Nisan’da düzenlenecek olan Festivalde hem Tire’nin tarımsal ürünlerinin tanıtımı yapılacak hem de eğlence programları düzenlenecek.
Tire Kaymakamlığı himayesinde, Tire Belediyesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü iş birliğinde organize edilen Birinci Tarımsal ve Yöresel Ürünler Festivali ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Oldukça geniş ölçekte katılım beklenen festival 21 - 22 Nisan 2018 tarihlerinde Tire Gölet Şenlik Alanında gerçekleştirilecek.


HAFTA SONUNDA BAŞKA PLAN YAPMAYIN
Hafta sonunda hem Cumartesi hem de Pazar günü devam edecek Festivalde dolu dolu bir program ziyaretçilerini bekliyor. Festivalde hem tarımsal ve yöresel ürünler tanıtılarak pazarlanacak; hem de vatandaşlarımızın keyifli bir hafta sonu tatili geçirmeleri sağlanacak. 

FESTİVAL CUMARTESİ SAAT 10:30’DA START ALACAK
Ailecek keyifli vakit geçirilebilecek aktivitelerle dolu festivalde tabir yerinde ise yok yok. 21 Nisan Cumartesi günü saat 10:30’da başlayacak olan festival, yöresel ürünlerin stantlarının da yer alacağı çeşitli yarışmalarla renklenecek güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacak. 
Geleneksel lezzetlerin ikramlarından farklı grupların Halk Oyunları ekiplerinin gösterilerine; yerel sanatçıların sahne performanslarına kadar hem göze hem kulağa hem de damağa hitap edecek festivalin ilgiyle takip edilmesi bekleniyor.
Pazar günü de festival etkinlikleri hız kesmeden devam edecek. Ödüllü Uçurtma Yarışması ile renklenecek etkinlikler, stantlardaki sunumları, lezzetli ikramları ve yerel grupların konserleriyle muhteşem bir Pazar ziyafeti sunacak. 

KAYMAKAM TANRISEVEN “HERKESİ BEKLİYORUZ”
Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, vatandaşların bu güzel festivali kaçırmamalarını tavsiye ederek şunları söyledi: 
“İlk kez düzenlenecek bu Festivalle, Tarımsal potansiyelimizi, yerel ürünlerle ve kültürel alt yapımızla bir araya getiriyoruz. Yöresel lezzetlerimizi çok geniş kitlelere ulaştırma şansına sahip oluyoruz. Vatandaşlarımıza hafta sonu kimselere söz vermemelerini ve bu güzel festivali kaçırmamalarını tavsiye ediyorum.”
 

Editör: Haber Merkezi