Programı çerçevesinde, Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından, Garnizon Komutanı Per. Yzb. Adem Aydın, Belediye Başkan Vekili Mengü Önler de çelenk sundu.
 
          Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını müteakiben günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Garnizon Komutanı Per. Yzb. Adem Aydın yaptı. Aydın, konuşmasında Atatürk’ün Mareşallik ve Gazilik unvanını aldığı 19 Eylül tarihinin Gaziler günü olarak kabul edildiğini, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atılmasında ve bu günlere ulaşmasında şehitlerimizin ve gazilerimizin olduğunu belirtti. Aydın, “Türk Ulusunun mimarı olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

KAYMAKAM TANRISEVEN’DEN GAZİLERE ÇİÇEK

Program bitiminde Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Belediye Başkan Vekili Mengü Önler, gazi ve şehit yakınlarına çiçek dağıttı. Gaziler günü münasebetiyle törene katılanlar ve vatandaşlara lokma ikramı yapıldı.
 
          Kutlama töreninde, Garnizon Komutanı Per. Yzb. Adem Aydın, Tire Belediye Başkan vekili Mengü Önler, Cumhuriyet Baş Savcısı Fatih Geliş İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Emre Davutoğlu, , Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Y.Murat Karakaptan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü V. Naile Özkürkçüler,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulvi Toprak, diğer kurumların yöneticileri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Editör: Haber Merkezi