Ercan ÇELİK

Milli bayramlarda Tire Belediyesi tarafından tertip edilen fener alayı yürüyüşü, bu bayram Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Geçtiğimiz günlerde düzenlemesi biten ve adeta baştan yaratılan Cumhuriyet Meydanı, 19 Mayıs kutlamalarında ilk kez kullanılmış oldu. Meydanda toplanan çocuklar ve aileler, 19 Mayıs coşkusuyla eğlendiler.

Fener alayı etkinliğine Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Salih Uzun, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve binlerce Tireli katıldı. Tire Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin zeybek gösterisi, izleyenlerin beğenisini topladı.

Meydandan 200 metrelik dev Türk Bayrağı, meşaleler ve marşlarla başlayan fener alayı korteji, İstasyon Caddesi boyunca ilerledi. Tire Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlarla ilerleyen korteje, evlerinin pencere ve balkonlarından vatandaşlar da eşlik ettiler. Korteje, Tire’de faaliyet gösteren spor kulüpleri ve sivil toplum örgütleri de katıldı.

Maydonoz Döner, törenle hizmete açıldı Maydonoz Döner, törenle hizmete açıldı

GÖLET’TE TARİHİ KALABALIK

Fener alayı yürüyüşü Gölet Şenlik Alanı’nda son buldu. Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte, vatandaşlar sorunsuz şekilde Gölet alanına giriş yaptılar.

Tire Belediyesi tarafından düzenlenen Pera konseri için binlerce vatandaş, konser alanını doldurdu.

Konserde sahneye çıkan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, grup üyelerine çiçek takdim etti ve kısa bir konuşma yaptı. Duran, konuşmasında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

CHP İzmir Milletvekili Salih Uzun’un yaptığı Atatürk vurgusu ise alanda toplanan vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Konserde Pera grubunun şarkılarıyla coşan vatandaşlar, 19 Mayıs coşkusunu gün boyu yaşadı.

Editör: Haber Merkezi