Sanatcı Murat Vatan'ın ait karakalem ve naht sergisinin de yer aldığı programa, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, eşi Necibe Duran, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Kadir Çetin, Tire Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Duygu Hazırol ve çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN DURAN "ATAMIZA OLAN SEVGİ HİÇBİR ZAMAN BİTMEYECEK"

Programın açılış konuşmasını Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran gerçekleştirdi. Tire'de Atamıza olan sevgi hiçbir zaman bitmeyecek diyen Başkan Duran "Sabahki programda insanlar Tire'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk' e olan özlemini göz yaşları ile ifade etti. 81 yıl önce yaşanan bu büyük kaybı aynı acıyla bugün de yaşıyoruz. Göreve geldiğimden beri milli ve manevi duyguları ön plana çıkarmak için çaba sarfettik bundan sonra da her günü layıkıyla yaşamaya, yaşatmaya devam etmeyi hedefliyoruz" dedi.

DOLU DOLU PROGRAM

Tire Belediyesi 10 Kasım Atatürk'ü Anma Özel Programı Tire Bedesteni'nde yapıldı. Programda Burcu Orbahçı, Sevil Çiçek, Onurhan Bozkır, Özden Gürler ve Selahattin Gözeger Atamızın sevdiği şarkıları seslendirdiler. İsmail Tufan Yöndeş ise Sarı Zeybek oyunu ile izleyicileri mest etti. Gecede Dündar Taşal ve Şeref Şenki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan şiirler okudu.

 HALK EĞİTİMDEN DESTEK

10 Kasım Atatürk'ü Anma Özel Programı' nda Tire Halk Eğitim Merkezi de katkıda bulundu. Volkan Akdır (Ud), Onurhan Bozkır' ın  (Bağlama) yanı sıra Tire Halk Eğitim Merkezi saz ustaları Ali Övek (Kanun) Birol Sardoğan (Ritm), Engin Özalp (Ritm), Mustafa Çermikli (Keman) de gecede solistlere eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi