Tarihi Cumhuriyet Dönemi’ne kadar uzanan ilçemizin Sembolü Tire Belediyesi Tarihi Armoni Bandosu, geçtiğimiz gün Şef Turgut Asma yönetiminde verdiği 92. Yıl Konseri ile Tirelilerle buluştu. 
Tire Belediye Basın

Çoğunluğunu Tire Belediyesi personellerinin oluşturduğu, yıllardır ilçemizde hizmet veren ve çevre ilçelerin festival ve açılışlarına özel davetle katılarak Tire’yi temsil eden Tire Armoni Bandosu’nun verdiği konserin sunuculuğunu Şeref Şenki yaptı.

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Tire Belediyesi Armoni Bandosu, Anafartalar Marşı, Valsler ile Türk Sanat Müziği, İstanbul Geceleri, Love Story, Memleketim gibi hem birbirinden değerli marşları hem de güncel parçaları icra ederken Tire Belediye Konservatuvarı Halk Oyunları ekibi de bandomuza danslarıyla eşlik ettiler.  Konserin ikinci bölümünde ise sahneye konuk grup “Black and White”  çıktı. Karşıyaka Belediye Bandosu ve bağımsız sanatçıların oluşturduğu İzmir’in tanınmış gruplarından olan Black and White grubu günümüzün popüler şarkılarından oluşan repertuvarıyla salondaki müzikseverlere keyif dolu dakikalar yaşattı.
Tire Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün kültür- sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen konserin finalinde Tire Belediyesi Armoni Bandosu ve konuk grup Black and White 10. Yıl Marşı’nı salonda bulunan seyircilerin katılımıyla seslendirdiler.

Konser sonunda sahneye davet edilen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, babasının Armoni Bandosu’nun ilk bandocularından olduğunu, bandoda trombon çaldığını dile getirdi. Tarihte İzmir’in 9 Eylül Kurtuluş şenliklerinde Tire Armoni Bandosu’nun olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Çiçek, “Tire Armoni Bandosu bir kültür bir simgedir. Tire, tarihi Cumhuriyet’e dayanan bandosuna ve Cumhuriyet’e dün ve bugün olduğu gibi gelecekte de sahip çıkacaktır.” dedi.  Başta Şef Turgut Asma olmak üzere tüm bandocuları ve konuk grubu kutlayan Tayfur Çiçek onlara teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi