Gölet Şenlik Alanı'nda gerçekleşen Festivalde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Sunucu Şeref Şenki’nin sunduğu program, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Gösteri grubu Zeybek gösterisi ile başladı.
Festivalde açılış konuşması yapan Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Tire’nin sadece tarihi ile değil tarımı ve yöresel ürünleriyle de her daim kendinden söz ettiren bir şehir olduğunu belirtti. Tanrıseven şöyle devam etti:

“KÜLTÜR, GASTRO VE AGRO TURİZMİNİN BAŞKENTİ TİRE”
“7000 yıllık geçmişi olan Tire, Kültürün merkezidir. Tire gastro turizminin de başkentidir. İlçe sınırları içinde bulunan restaurantlar Türkiye’de her zaman ilk on sırada yerini alıyor. Sadece İzmir’den değil, yurdun dört bir yanından vatandaşlar yemek için ilçemizi ziyaret ediyorlar. İlçemizin Salı Pazarına da gelerek yöresel otlar başta olmak üzere tarımsal ürünleri satın alınması bakımından da Tire agro (tarımsal) turizmin önemli bir merkezidir.”

TANRISEVEN “FESTİVAL KENTİ TİRE” 
Geçen yıl Kaymakamlık olarak ot şenliği düzenlediklerini belirten Tanrıseven, tire Belediyesinin de bu yıl hamsi şenliği ve Girit buluşmasını düzenlediğini belirten Kaymakam Tanrıseven, Birinci Tarımsal ve Yöresel Ürünler Festivali ile festivalleri taçlandırmayı hedeflediklerini söyledi. Tanrıseven, “Tire’nin  tanıtımı noktasında bu çalışmalarla Tire bir festival kenti haline geldi. Amacımız Tire’yi marka şehir yapmak” dedi.

BAŞKAN ÇİÇEK “TİRE’Yİ TANITIYORUZ”
Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Dr. Hasan Tanrıseven’in Tire’ye atanmasından sonra sosyal ve kültürel çalışmalarda ciddi bir canlanma olduğunu belirterek, “Belediye olarak tanıtım çalışmalarına her türlü lojistik desteği veriyoruz. Tire’yi tanıtıyoruz” dedi.
Tire İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mutlu Tıraş da Kaymakam Tanrıseven’in talimatları doğrultusunda aylardan bu yana festival için çalışma yaptıklarını belirterek yöresel ürünlerin festival ile yöresel ürünleri tanıtım ve satışını yapıldığını söyledi.

TARIMSAL VE YÖRESEL ÜRÜNLERE 300 STANT
Festivalde, Tire ve yöresinde yetiştirilen tarım ürünleri açılan stantlarda halkın gösterimine sunuldu. Tire’nin en büyük festivalinde açılan 300 stantta tarımsal ürünler ve el sanatları ile yöresel ürünler sergilendi. Stantları ziyaret eden Kaymakam Tanrıseven’e üreticiler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

GÖRSEL VE MÜZİK ŞÖLENİ
Festivalde yerel sanatçılar ve halk oyunları ekipleri de sahne aldı. Festivale katılanlar müzik coşkusu yaşarken, festivalin sürprizi yabancı öğrenci grupları oldu. Yurtdışından gelen öğrenci grupları da festivalin akşam bölümünde kendi ülkelerine ait dans ve oyunları sergiledi. 

GURMELER ZORLANDI
Festival kapsamında herkese açık yemek ve tatlı yarışmaları düzenlendi. Üniversite öğretim üyeleri ve gurmelerden oluşan jüri, birbirinden leziz yerel yemeklere puan verirken zorlandı. 
Düzenlenen yemek yarışmasında etli yemekler yarışmasını Eşref Can Arna ve Fethi Uzun kazandı. Sütlü tatlılar yarışmasını da Özlem Uçar kazandı. 

ÜCRETSİZ İKRAMLAR
Organizasyon komitesi tarafından ziyaretçilere ücretsiz keşkek, lokma, ayran ve şerbet gibi yöresel tatlar ücretsiz ikram edildi.
Festivale Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Emniyet Müdürü Hasan Özge, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Salih Sungurtekin, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mutlu Tıraş, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Delikanlı, Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, misafir ziraat odası başkanları ile İzmir’in birçok ilçesinden gelen binlerce kişi katıldı.

Editör: Haber Merkezi