Törende konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, kendi öz kaynakları ile Menemen’e 300 araçlık iki katlı yeraltı otoparkı, Menemen Şehir Stadı, Kubilay Kültür Merkezi ve 170 dönüm alanda kurulan İzmir’in ilk doğal göl parkı olma özelliğini taşıyan Gölpark Menemen gibi hizmetler kazandırdıklarını hatırlatarak, “Menemen için çalışmaktan yorulmadık, yorulmayacağız” dedi


Menemen Belediyesi’nin ev sahipliğinde Elit Fuarcılık Hizmetleri’nin organizasyonu ile 15-18 Mart 2018 tarihleri arasında ikincisi düzenlenen ve “Toprağın Bereketi Kadın Üretici” temasının işlendiği Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı; Gölpark Menemen’de gerçekleştirilen coşkulu bir törenle kapıları açtı. 
Açılış törenine Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi başta olmak üzere Menemen Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Feridun İşler, Hay-Koop Genel Başkanı Ahmet Ertürk, Köy-Koop Merkez Birliği Genel Başkanı Yakup Yıldız, CHP İl Başkan Yardımcıları Adnan Alabay ve Sedrettin Coşkuner, Menemen, Foça, Bergama, Tire Ziraat Odası Başkanları, Menemen’deki Meslek Odaları Başkanları, İzmir Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri ve Kırmızı Et Üretici Birlikleri temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, üreticiler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
“Menemen her geçen gün gelişiyor”
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm vatan şehitleri adına yapılan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen’in İzmir’in Batı’ya açılan penceresi olduğunu ifade ederek, “Menemen her geçen gün büyülen ve gelişen özel bir ilçe. 2015-2016 TÜİK verilerine göre İzmir yılda % 1,1 büyürken, Menemen yılda % 5,59 büyüyor. Bu tespitlere göre 2030’da Menemen nüfusu 700 bin ile İzmir’in en büyük ilçesi olma yolunda ilerliyor. İşte biz de bu bilinç ve öngörü ile Menemen’de yatırımlarımızı ve hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Menemen gerek lokasyonu, gerek sanayi ve tarıma dayalı ekonomisi ve gerekse de içerisinde barındırdığı değerlerle Kuzey’in yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi.
“İşimizi Menemen, gücümüz Menemen”
Başkan Şahin, uzun yıllardan beridir Menemen’de Belediye-millet el ele anlayışı ile çalıştıklarını da söyleyerek, “Bizler Menemen’de yıllardır birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim tek derdimiz, tek amacımız Menemen’e hizmet etmek, bu güzel ilçeyi, bu ilçenin güzel insanlarını kalkındırmak. Her yerde her zaman söylediğim gibi bizim işimiz Menemen, gücümüz de Menemen. Bakın, çok kısa bir süre içinde sadece kendi öz kaynaklarımızı kullanarak Menemen’e çok önemli yatırımlar ve hizmetler yaptık. 300 araçlık, iki katlı bir yeraltı otoparkını, Menemen Şehir Stadı’nı, Kubilay Kültür Merkezi’ni ve 170 dönüm alanda kurulan, İzmir’in ilk doğal göl parkı olma özelliğini taşıyan Menemen Gölpark’ı bu ilçeye kazandırdık. İzmir’de stat tartışmaları süre dursun biz şimdi kendi stadımızda Menemen Belediyesporumuzun zaferlerini izliyoruz. İnşaallah şampiyonluğunu da kutlayacağız. Bizim tek derdimiz ilçemize katkı sağlamak. Bugün burada ikincisini düzenlediğimiz Tarım Fuarımız da işte bunlardan biri. Fuarlar yapıldıkları kente katmadeğer katar, katkı sağlar. Bir yerde bir fuar varsa orada herkes kazanır. Üretici kazanır, esnaf kazanır, en nihayetinde de kent kazanır. Biz bu fuarımızla birlikte başta kadın çiftçilerimiz olmak üzere tüm çiftçilerimize bir nebze de olsa katkı sağlamayı hedefledik. İnanıyorum ki doğru yoldayız. Bugün, samanın dahi ithal edildiği bir ülkede tarımın desteklenmesi şart. Bu da doğru düzgün bir tarım politikası ile gerçekleşebilir” diye konuştu.
Açılış töreninde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajının okunmasının ardından Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, Köy-Koop Merkez Birliği Genel Başkanı Yakup Yıldız ve Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl de birer konuşma yaparak, Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı’nın başta Menemen olmak üzere İzmir ve Ege Bölgesi’nde faaliyet yürüten tüm çiftçilere hayırlı olmasını ve katkı sağlamasını dilediler.
Konuşmaların ardından Fuar’ın açılış kurdelesini Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve beraberindekiler hep birlikte kesti. Başkan Şahin daha sonra stantları da gezerek, Fuar alanına kurulan sahnede gerçekleştirilen Kalkınma İçin Kooperatifleşme Paneli’ne katıldı.
“Çözüm kooperatifleşme”
Moderatörlüğünü İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Fatih Kılıç’ın yürüttüğü panelde; Türkiye Hay-Koop Genel Başkanı Ahmet Ertürk, Köy-Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız ve İzmir Köy-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer konuşmacı olarak yer aldı. Panelde, yanlış tarım politikaları nedeniyle bugün Türkiye’de birçok tarım ürününün ithal edilir durumda olduğuna dikkat çekilerek, çiftçilerin ihtiyaçlarını makul fiyatlara temin edebilmesi ve ürettikleri ürünleri değerinde satabilmeleri için kooperatifleşmenin şart olduğu vurgulandı.
4 gün sürecek
Bu yıl ikincisi düzenlenen Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı’nın ikinci gününde Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması gerçekleştirilecek. Ödüllü yarışmalara ev sahipliği yapacak Fuar’ın son iki gününde en iyi koyun, en iyi keçi, en iyi koç, en güzel kuzu, ıspanaklı börek, en iyi ıspanak ve çilek yetiştiricisi yarışmaları düzenlenecek.


 

Editör: Haber Merkezi