Tire’nin köklü liselerinden olan, ilk mezunlarını 1972-1973 eğitim döneminde veren, Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Lisesi, bu yıl 44. dönem mezunlarını yuvadan uçurmaya hazırlanıyor. Geçtiğimi gece yapılan mezuniyet balosunda, bu yıl okulu bitirecek olan 97 öğrenci kep fırlattı.

BU YIL 44. DÖNEM MEZUNLARI VERİLİYOR
Okul bahçesinde gerçekleştirilen mezuniyet balosunu öğrencilerin aileleri, yakınları ve öğretmenler takip etti. Program öğrencilerin sahneye davet edilmesi ile başladı. Programın sunuculuğunu Melisa Akoluk ve Kağan Uysal adlı öğrenciler yaptı. Sahnedeki yerlerini alan öğrenciler, Atatürk’e seslendi ve sonrasında sahneden ayrıldı. 

TEKKELİOĞLU, “GENÇLER, BİLİME ÖNEM VERİN, ARAŞTIRIN, ÖĞRENİN”
Okul Müdürü Mustafa Tekkelioğlu, bir konuşma yaptı. Tekkelioğlu konuşmasında şunları söyledi: “Değerli gençler, üniversite sınavlarında başarılı olmanız için gayret gösteren öğretmenleriniz ile birlikte size derslerden başka görgü kurallarını, saygılı ve hoşgörülü olmanızı öğretmeye çalıştık.  İnsanlar arasında ırk ayırımı, cinsiyet ayırımı, fakir, zengin ayırımı yapmadan görevinizi yerine getirmeniz gerektiğini öğrettik. Gençler! Bilime önem verin, araştırın, öğrenin. İnsanlara yardım edin, işleri kolaylaştırın, zorlaştırmayın. İnsanlara sevgi ve güler yüzle yaklaşın, haddinizi bilin. Siz bu okullarda, bu toplumun içinde yetiştiniz. Milletimizi bilim, spor, ekonomi, ticaret, sanayi ve ahlak bakımından yükseltecek genç insanlar gereklidir.”

‘NORMAL’ VE ‘ANADOLU’ KISIMLARININ DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİ:
Okulun ‘Normal’ ve ‘Anadolu’ kısımlarında ilk üç dereceye girerek okulu bitiren öğrencileri anons edilerek sahneye davet edildi. ‘Normal’ bölümün 1.’si Reyhan Kunç, 2.’si Cansel Taşdemir, 3.’sü İsmail Uslu oldu. ‘Anadolu’ kısmının 1.’si Ömrüye Koçbay, 2.’si Büşra Kocaoğlu, 3.’sü ise Gülhan Kaygusuz oldu. Okul birincileri yaş kütüğüne plaket çaktı ve hazırladıkları kısa konuşmaları yaptılar.

BAYRAK VE FLAMA ALT SINIFLARA DEVREDİLDİ
Tören, Türk bayrağı ve Okul flamasının mezun olan öğrenciler tarafından bir alt sınıftaki öğrencilere devir-teslimini gösteren törenle devam etti. Daha sonra öğrenciler bir kez daha sahneye davet edildi. Fakat bu sefer öğrenciler tek tek anons edilerek çağrıldı. Öğrencilere ‘başarı belgeleri’ verildi. Program öğrencilerin hep birlikte ‘Okul Marşı’nı ve ‘Onuncu Yıl Marşı’nı okumaları ve akabinde heyecanlı ve coşkulu bir şekilde kep fırlatmaları ile son buldu.
 

Editör: Haber Merkezi