Okul yönetimi tarafından organize edilen Görsel Sanatlar Sergisi ile yıl içerisinde öğrenciler tarafından üretilen eserler, tarihi Tire Bedesten'inde görücüye çıktı. Her biri birbirinden kıymetli 100’ü aşkın eserle katılımın sağlandığı etkinlikte, ünlü sanat galerilerini aratmayan görüntüler ortaya çıktı. Bu muhteşem sergiyle ilgili olarak gazetemize özel açıklamalarda bulunan ŞAİK Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Resim Öğretmeni Işık Ödemiş, “Yıl içerisinde 9, 10, 11 ve 12.sınıflar içinde müfredatta yer alan çalışmaların burada sonucunu eser olarak görüyorsunuz.  Akrilik çalışması, doku çalışması, keçe çalışması, yağlı boya çalışması,ebru sanatı, kara kalem ile yapılan bir çok eser yer alıyor. 12’nci sınıflarda fotoğrafçılık konusu doğrultusunda Tire’nin kapı ve kapı tokmakları konulu 12 eserimizde burada yer alıyor. Sergimize iki eserle 9’uncu sınıflardan destek var. Yoğun bir şekilde konu zenginliğimiz var. Üç boyut konusunda da heykel çalışması doğrultusunda rölyeflerimiz ve telden heykel çalışmalarımız var” şeklinde konuştu. 


Sorumlu olduğu atölye grubunda bazı öğrencilerin görsel sanatlara merakının olduğunun altını çizen Ödemiş şöyle devam etti. “Öğrencilerimiz içerisinde görsel sanatlara yatkın öğrencilerimiz var. 9’uncu sınıfta olan ama bugün burada yağlı boya tablolarla destek veren öğrencimiz var. İsmi Yaren Metiner kendisi aynı zamanda Yeşilay’ın düzenlediği ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Yaşam’ yarışmasına eser yolladı. Böyle yarışmalara katılımlarda da bulunuyor ve bu anlamda gelecek vaat eden birisi” dedi.


Etkinliğin bir diğer katılımcı öğretmeni olan Mustafa Kaçmaz da özel açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullandı. “Burada öğrencilerimizle beraber bir sene boyunca yapmış olduğumuz eserleri sergiliyoruz. Akrilik çalışması, vitray, kara kalem çalışmaları ve pastel boyadan oluşan resimleri öğrencilerimiz yaptı. Toplamda yaklaşık benim dersine girdiğim öğrenci grubunda 60-65 tane eserimiz var. Dersine girdiğim öğrenci grubunda gelecekte resim öğretmeni olmak isteyen birkaç öğrencimiz var ama çoğunlukla resim öğretmenliğinin dışında mimarlık, iç mimari gibi alanlarda resimle doğrudan ilişkili olduğu için onlara da etkisi oluyor.Resim dersi sayesinde bazı öğrencilerimiz olaya biraz daha dâhil olunca mesleki olarak da bu alana yönelmeye başlıyorlar. Dersi işledikçe hoşuna gidiyor ve gelecekte acaba olabilir mi diye düşünmeye başlıyor. Bunlarda bizleri mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: Haber Merkezi