Özel Tire Boğaziçi Temel Lisesi başarılı bir öğretim yılı sonunda Mezun olmaya hak kazanan öğrencileri için Mezuniyet Gecesi düzenledi.Geceye ilgi büyüktü.Okul bahçesini tamamen dolduran,yaklaşık 250 kişinin bulunduğu gecede Mezuniyet belgelerini alan öğrencilerin sevinç ve mutlulukları görülmeye değerdi.

Mezuniyet Gecesi programı; edebiyat öğretmenleri Semanur Altınkaynakve Şencan Kaplan ile Görsel Sanatlar Öğretmeni Hayriye Akar tarafından hazırlandı. Töreni; 11. sınıf öğrencileri; Yağmur Eda Fil ile Burak Efe Deniz birlikte sundu.

Gecenin açış konuşmasını yapan kurucu ve aynı zamanda Okul Müdürü Yunus Özfırat; “Aydınlığa, aydın insan yetiştirmek için çalışıyoruz” dedi. Tüm misafirlere ve öğrenci velilerine geceye katıldıkları için teşekkür etti.

 

ÖZFIRAT, “İLK YILIMIZDA, LYS’DE BAŞARILI SONUÇLAR BEKLİYORUZ”

Yunus Özfırat, sözlerinin devamında; bir yıl boyunca okul idaresi, rehberlik servisi, öğretmen ve veli işbirliği ile çok verimli çalışmalar yaptıklarını,öğrencilerin ders ve etüt çalışmalarını yoğun sınavlar ile desteklediklerini,bunun sonucu olarak LYS’de başarılı sonuçlar beklediklerini söyledi.

Özfırat, Okul müdür yardımcısına, rehberlik servisine, okul öğretmenleri ile personeline yıl boyu yaptıkları aktif ve etkin çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

ÖZFIRAT’TAN ÖĞRENCİ VELİLERİNE ÖNEMLİ TAVSİYELER

Yunus Özfırat, konuşmasında çeşitli değerlendirmelerde de bulundu. Özfırat, bu bölümde; tüm velilere, öğrencileri için yaptıkları kılavuzluk ve gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.Yıl içerisinde olduğu gibi LYS’de onlara moral verici,destekleyici tavır ve davranışlarından asla vaz geçmemelerini söyledi.

Toplumların ve ulusların geleceğinin gençler olduğunu belirten Özfırat, “Yüce Ata’nın da dediği gibi; ‘Çok çalışmaya ihtiyacımız var’. Bizde bu azim ve kararlık mevcut.” dedi ve öğrencilere bundan sonraki yaşamlarından bahtlarının açık olması dileklerini sundu. Tören mezun olan öğrenciler ile son sınıf olacak olan öğrenciler arasındaki bayrak ve flama devir teslim töreni ile devam etti. Okulun ilk senesinde okul birincisi olma başarısını gösteren Gülberfin Yener, mezuniyet yaş kütüğünün ilk plaketi çaktı. Okulu 2.’lik derecesi ile bitiren isim Dilara Gülen, 3.’lük derecesi ile bitiren isim ise Hüseyin Kaptan adlı öğrenciler oldu.

 

MEZUNİYET PASTASINI KESİP, KEP FIRLATTILAR

Sahneye davet edilen tüm öğrenciler ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni ve sonrasında hep birlikte ‘Gençliğin Ataya Cevabı’nı okudular. Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları zeybek gösterisini sundular ve oluşturdukları koro ile şarkılar söylediler. Mezuniyet töreni programı, öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından gençler birlikte mezuniyet pastasını kesip yediler ve kep fırlatarak mezun olduklarını ilan ettiler.




Editör: Haber Merkezi