Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Millî mücadele döneminin yeni nesillere anlatılması gerektiğini söyledi.
Bedesten’de açılan sergide bir konuşma yapan Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven Millî Mücadelenin önemine vurgu yaptı. Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi:

TANRISEVEN ‘‘MİLLİ MÜCADELEYİ GELECEK KUŞAKLARA ANLATALIM’’

‘‘Çocuklarımıza, genç nesillere bizi biz yapan değerlerimizi ve 100 yıl önce milli mücadelenin tohumlarını atan Kuva-yi Milliye’yi anlatalım, unutturmayalım. Çünkü milli mücadelenin aziz kahramanları bir ve beraber olarak tüm olumsuzluklara ve imkansızlıklara rağmen bağımsızlık ateşini yakmıştır. Bugün de aynı birlik beraberlik ve kararlılıkla gelecek nesilleri bilinçlendirmeliyiz. Millî mücadelemizin aziz kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”
Serginin açılışın Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Atakan Duran ve Halk Eğitimi Müdürü Adnan Güven birlikte yaptı.
 

EŞSİZ SERGİ
Protokol üyeleriyle birlikte sergiyi gezen Kaymakam Tanrıseven, emeği geçenleri tebrik etti. 
Kuva-yi Milliye’nin kuruluşu ve yaptığı faaliyetlerin teşhir edildiği sergide; 60 adet Fotoğraf, 10 adet 1900 – 1930 yılları arasına ait plak, Kuva-yi Milliye Efelerine ait Yatağan, kırbaç gibi birçok özel eşyalar yer alıyor. 
Tire Tarihi Bedesten’de açılan sergide Ödemişli Hat Sanatçısı Mehmet Kamer’e ait Kuva-yi Milliye Kahramanlarının resmedildiği birçok kaligrafi de yer alıyor. Açılışı yapılan “Tire Kuva-yi Milliye Sergisi”nde ayrıca Kuva-yi Milliye yıllarına ait fotoğraflar, propaganda kartları ve tablolar sergileniyor. 
Üç gün boyunca açık kalacak olan sergi vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Tarihi Bedesten deki sergi 08.30-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
 

Editör: Haber Merkezi