Tire’nin başarılı liselerinden olan Kutsan Anadolu Lisesi, 15. Dönem mezunlarını, önceki gün akşam yapılan ödül töreni ile yuvadan uçurdu. 185 mezun, keplerini fırlattıktan sonra, okul bahçesinde dilek balonlarının kandilini yakarak Tire semalarına yolladı ve artık ‘yuvadan uçma zamanı geldi’ mesajını verdi.


TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR EN ALT KISIMDA


Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nin 15. Dönem mezuniyet töreni önceki gün okul bahçesinde yapılan ‘mezuniyet balosu’ gerçekleştirildi. 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı sonunda toplam öğrenci mevcudu 622 olan okulun 185 son sınıf öğrencisi yuvadan uçtu. 
1993 yılında kurulan ve eğitim hizmetleri vermeye başlayan okul, yıllar içerisinde binlerce mezun verdi. Tire’nin en çok öğrenciye sahip okullarından olan Kutsan Anadolu’da 50 öğretmen görev yapmakta.


KAYMAKAM ERGİ’DE TAKİP EDENLER ARASINDAYDI
Önceki gün akşam saat 20:00 sıralarında başlayan Okul bahçesindeki mezuniyet törenini izleyenler arasında; Kaymakam Hüseyin Ergi ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer de yer aldı. Tören 15. dönem mezunlarının sahneye çıkışı ile başladı. Saygı duruşunda Soma maden şehitleri de unutulmadı. İstiklal Marşımızın coşku ile okunmasından sonra Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi dinlendi. Mezunlar gür sesleriyle Ata’ya verdiği cevapla Türk gençliğine duyulan güveni tazelediler.
Okul Başkanı Ali Şeşen’in konuşmasından sonra Okul Müdürü Hikmet Divrik samimi duygularla konuşmasını gerçekleştirdi. Okulun tanıtım filminde de vurguladığı gibi okulumuzun sıcacık bir yuva olduğunu belirtti.


GENÇLERİN MUTLULUĞU GÖRÜLMEYE DEĞERDİ
Okul birincisi Gülten Çiftçi plaketini Kaymakam Hüseyin Ergi’nin elinden aldı. İkinci olan Süleyman Köylü’ye plaketini Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer verdi. Okul üçüncüsü Saran Sapmaz’a da plaketini Okul Müdürü Hikmet Divrik verdi.
Mezunların belgelerini almalarının ardından Onuncu Yıl Marşı eşliğinde kepler havaya atıldı. Dilek balonları uçurmaları ise neşe ve heyecanı yükseltti.  Törenin ardından okulun konferans salonunda eğlence düzenlendi. Gençler burada doyasıya eğlendiler.

TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR:








Editör: Haber Merkezi