Kutlamalarda konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran "Ecdadımızın manevi hatırasını layıkıyla anmaya devam edeceğiz " dedi.

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın Atatürk Anıtına çelenk sunmaları ile başlayan program Hükümet Konağı önünde devam etti. Programda Tire Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı mini bir konser verirken Tire Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Tire Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu.

Tire Belediyesi Tarihi Armoni Bandosu'nun çaldığı marşlar eşliğinde gerçekleştirilen kortej geçidi ise büyük beğeni topladı. Tirelilerin yıllardır özlemini duyduğu kortejde Atlı birlikler, efeler, sporcular, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve esnaflar yer aldı. Kortej geçişi yapan kurum ve kuruluşlar izleyicilere aynı eski yıllarda olduğu gibi çeşitli ikramlar dağıttı.

DURAN TARİFİ İMKANSIZ ACILAR YAŞADIK

Kurtuluş günü töreninde konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran "Bildiğiniz üzere Tire, 29 Mayıs 1919 tarihinde işgal edilmiş ve işgalde kaldığı süre boyunca şehrimizde pek çok tarifi imkânsız acılar yaşanmıştır" dedi.  Bu acılar karşısında en sert tepkinin ise Tire Kuvayı Milliyesi tarafından verildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Duran  "Zeybeklerden, terhis edilmiş askerlerden, din adamlarından, çiftçilerden, tüccarlardan, kısacası toplumun vatansever her kesiminden meydana gelen Kuvayı Milliye direnişi Yunan işgal kuvvetlerine büyük kayıplar verdirmiştir. Bu şanlı mücadele düzenli ordunun büyük zaferleriyle nihayete etmiş ve Tire, bundan tam 97 yıl önce bugün, bu saatlerde düşman işgalinden kurtulmuştur.

Bu mücadele ezelden beri hür yaşamış Türk insanının, baskılara boyun eğmeyeceğinin, söz konusu vatan, millet, bayrak ve ezan olunca nasıl bir ve beraber olacağının göstergesi olmuştur. Bu vesileyle başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele Kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle andığımı belirtmek isterim.

SON YILLARIN EN COŞKULU KUTLAMASINI YAPMAK BİZLERE NASİP OLDU

4 Eylül sabahı, kahraman Türk süvarilerinin şehre girişiyle istiklaline kavuşan Tireliler, o tarihten itibaren çok uzun yıllar boyunca, bağımsızlık günlerini coşkuyla kutlamışlardır. Kıymetli Tirelilerin özlemle bahsettiği o kurtuluş törenlerini, şehrimize tekrar kazandırmak ise bugün bize nasip olmuştur.

O GÜNLERİ UNUTMAYALIM

Bu bağlamda, Milli Mücadele’nin 100. yılında olmamız dolayısıyla da, Tire Belediyesi olarak ecdadımızın manevi hatırasını layıkıyla yâd etmeye devam edeceğimizin sözünü buradan vermek isterim.

İstiklalimizin kıymetinin bilinmesi ve Yüce Allah’ın bize o karanlık günleri tekrar yaşatmaması dileğiyle sözlerime son verirken, bu anlamlı organizasyonda emeği geçen tüm kurumlara, idarecilere ve çalışanlara teşekkür ederim" dedi.

Editör: Haber Merkezi