Tire Halk Eğitimi Merkezi tarafından 3.’üncüsü” gerçekleştirilen “Kültür ve Sanat” Şenliği 4 Eylül Stadyumu’nda yapıldı.

 
Dilek KART

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Tire’de, Halk Eğitimi Merkezi tarafından gerçekleştirilen “Kültür ve Sanat Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 6 bin kişinin izlediği etkinlik Tire 4 Eylül Stadyumu’nda yapıldı. Tribünleri tıklım tıklım dolduran izleyiciler sergilenen sahne şovlarını ayakta alkışladı. Şenlik öncesi, İstasyon Salonu’nda yılsonu sergisi açıldı. Kursiyerler tarafından hazırlanan sergi toplam 5 gün süreyle açık kalacak.

Kültür ve Sanat Şenliği'nin açılış konuşmasını yapan Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke, emeği geçenlere ve destekçi olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Eke, "Tire Halk Eğitim Müdürü Turhan Eke, şölen havasında geçen şenliğin amacına ulaştığını söyledi. Merkezde, 5 bine yakın öğrenciye eğitim verildiğini ifade eden Müdür Eke, “Temel hedefimiz, kendi özümüzdeki kültürel değerleri gençlerimize ve gelecek nesillere taşıyabilmek. Bu noktada kendimizi sorumlu hissediyoruz. Geçmiş ile geleceği kültürel anlamda bütünleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

 

GECEDE AĞIRLIK ZEYBEK GÖSTERİLERİNDEYDİ

Gecede ilk olarak Halk Eğitim Merkezince yetiştirilen usta öğreticiler Serdar Günay ve Engin Çaylak'ın zeybek ekibi sahne aldı. Daha sonra Halk Oyunları Eğitmeni Halil Altın yönetimindeki Derebaşı Köyü Zeybek ekibi sahne alarak yörenin zeybek oyunlarını sahnelediler.

Düzenlenen 'kültür ve Sanat Şenliğinde mankenler yıl boyu özenle hazırlanan kıyafetleri yöresel ve geleneksel moda defilesiyle sahneye taşıdı. Zihinsel ve bedensel engelli çocuklardan oluşan “ritm” gurubu öğretmenleri Birol Sardoğan yönetiminde sahne aldı. İzleyenlere eğlenceli dakikalar yaşatan ritm grubunun ardından halk dansları topluluklarının gösterileri de ilgiyle izlendi.  Tire ve Ege bölgesinin orijinal kıyafetlerden esinlenerek tasarlanan kadın ve erkek zeybek kostümleri izleyiciden tam not aldı. Ege Üniversitesi DTM Bölümü sanatçısı Özlem Turan Türk Halk Müziği’nin en güzel örneklerini seslendirdi. Halk Eğitimi Merkezi’nin 3 yıl önce hayata geçirdiği Mehter Takımı ise verdiği mini konserle stadyumu coşturdu.

 

SES YARIŞMASI BİRİNCİSİ İHSAN GÜVENÇ OLDU

Şenlik kapsamında ilk kez düzenlenen ses yarışmasında finale kalan toplam 10 yarışmacı dereceye girmek için ter dökerken Kültür ve Sanat Şenliğinde emeği geçenlere Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi ve Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ve yöneticilere teşekkür plaketi verildi.

Tire Halk Eğitim Merkezi tarafından ilk kez düzenlenen ses yarışmasına 10 finalist katıldı. sponsorluğunu Kredix Shop'un yaptığı ses yarışmasında Uğur Gökoğlu seslendirdiği Islak ıslak adlı şarkı ile üçüncü, Esra Eşkil Aşk adlı şarkı ile ikinci ve Dilenci adlı eser ile İhsan Güvenç birinci seçildi.





















HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi