İslam Dini’nin Peygamberi Hz. Muhammed’in torunu olan Hz. Hüseyin ve onun aile üyeleri (Ehli Beyt) ile yakınlarının katledildiği Kerbela Savaşı, İslam dünyasında günümüzde bile kapanmayan büyük yaralara sebep olmuştu. Bu büyük yas günü, birçok yerde olduğu gibi Tire’de de bir grup vatandaş tarafından yapılan ve geleneksel hale getirilen ‘matem ve yas hali’ ile tekrar hatırlandı.

Hicri takvime göre Muharrem ayının 10. Gününde gerçekleşen ve İslam tarihinin kara günü olarak kabul edilen Kerbela Katliamı için Tire’de anma ve yas yıldönümü düzenlendi. 4 Eylül Mahallesi’nde bulunan Ehl-i Beyt Camii’nde düzenlenen törene Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Hayali, Ak Parti İlçe Başkanı Selman İçelli, CHP İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, İYİ Parti İlçe Başkanı Hayati Okuroğlu gibi isimlerin yanında çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programında Muharrem ayının önemine dikkat çekilirken yapılan konuşma ve okunan duaların ardından misafirlere yemek ikramı yapıldı. 

“EHL-İ BEYT MENSUPLARINI RAHMETLE ANIYORUZ”

Kaymakam Tanrıseven, "Kerbela’da şehit edilen Peygamber Efendimizin torunu Hazreti Hüseyin'le birlikte Ehl-i Beyt mensuplarını rahmetle anıyoruz. Aşure gününün İslam alemi ve tüm insanlık için huzura, barışa ve hayırlara vesile olmasını diliyor, tutulan Muharrem oruçlarının kabulünü Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi