Tire Kaymakamı Mehmet Usta, iade-i ziyaretlerini sürdürüyor. Usta dün Tire Romanlar Derneği’ni ziyaret etti.



Tire Kaymakamı Mehmet Usta, dün öğleden sonra Tire Romanları Derneği’ne ziyarette bulundu. İlk olarak kendisini kısaca tanıtarak sohbete başlayan Kaymakam Usta, mahalle halkının sorunlarını dinledi.



KENT İNSANINI TANIMAK İSTİYORUM

Geçtiğimiz ay, Toki Mahallesi’nde dar gelirli vatandaşlara tahsis edilen konutların ve hak sahiplerinin sorunları ile ilgili bir rapor hazırlayarak sunan Tiromder Başkanı Hasan Hüseyin Karabacak’ın raporu hakkında konuşarak sözlerine başlayan Kaymakam Usta, “Sorunlarınızı biliyorum. Toki mahallesine bizzat gelerek konuları yerinde de değerlendirmek isterim. Önceliklerine göre bu konularla tek tek ilgileneceğim. Bugün de buraya hem sizlerle tanışmak hem de sorunlarınızı dertlerinizi dinlemek için geldim. Tire’ye yeni geldim ve ilk kez Tire’de bulunuyorum. Bu nedenle öncelikle Tire merkezini tanımaya çalışıyorum. Daha sonra kısa sürede köy ziyaretlerine başlayacağım. Kent insanını tanımak ve sorunlarını öğrenmek istiyorum” dedi.

Büyükşehir kanunu sonrası yaşanan sorunlar ile ilgili de konuşan Kaymakam Usta, köylerde yaşayan vatandaşların yeni kanun sonrası daha çok sıkıntı yaşadığını dile getirerek, “Allah büyükşehir belediyesine yardım etsin, işleri çok zor” dedi.



ÇOCUKLARINIZIN EĞİTİMİNE ÖNEM VERİN

İşsizlik konusunda ses getirecek bir proje ortaya koyan Tiromder’in, Ticaret Odası’nın da desteğini alıp iş birliği yaparak, Çalışma Bakanlığı’na gönderdiği, “Gelenekten geleceğe” ‘Tireli Roman Kadınların El Sanatları Projesi’ hakkında bilgi alan Kaymakam Usta, “Başkanımızı takdir ediyorum. Böyle bir dernek başkanınız olduğu için çok şanslısınız. Eğitim çok önemli. Çocuklarınızı gücünüzün yettiği en iyi okula göndererek eğitim almalarını sağlayın. Benim doğduğum yerde, ovada yaşayanlar çocuklarını okutmadı. Dağda yaşayanlar ise okuttu. Yıllar sonra ovada yaşayanlar geçim derdi ile mülklerini sattı. Dağda yaşayanların ise çocukları eğitim alarak meslek sahibi oldular ve güçlük çekmediler. Bu nedenle, çocuklarınızın eğitimine önem verin” dedi.



TİRE’NİN EN ÖNEMLİ SORUNU DUBLE YOL

Tire’nin sorunları ile ilgili olarak da konuşan Kaymakam Mehmet Usta, Tire-Belevi-Selçuk arası duble yol projesi ile de konuştu. Kaymakam Usta, konuyu Vali Mustafa Toprak ile de değerlendirdiğini ve kendisinden bildiler aldığını söyledi. Usta, “Tire’nin en önemli sorunlarından bir tanesinin bu olduğunu biliyorum. Bu konu ile yakından ilgileniyorum. Öğrendiğim kadarı ile şunu söyleyebilirim. Yol yapılacak hat üzerinde kamulaştırma ile ilgili bazı sorunlar var. Bunlar çözüldüğünde yolun yapımına en kısa sürede başlanacak” dedi.

Öte yandan, tarihi kaymakamlık binasının da restore edileceği ve yeni kaymakamlık binası için de eski SSK hastanesi binasının yıkılarak yerine kaymakamlık için bina yapılacağı öğrenilirken, yeni binanın 2015 yılı yatırım programına alınmasının beklendiği ifade edildi. 



Editör: Haber Merkezi