Tire’ye 5 yıl boyunca hizmet eden ve birçok güzel çalışmanın ve hizmetin altında imzası bulunan Kaymakam Hüseyin Ergi, görev süresi dolduğu için Zonguldak iline Vali Yardımcısı olarak atanmıştı. Çok sevdiği Tire’deki son günlerini yaşayan Kaymakam Ergi onuruna, Tire Ticaret Odası tarafından ‘veda yemeği’ organize edildi. 

Ergün ÇELİK



Önceki gün gece Ticaret Odası binasında yer alan Terass Restoran’da gerçekleştirilen nezih gecede hüzün, duygusallık, neşe, sohbet, eğlence bir arada yaşandı. Protokol üyeleri, bazı siyasi partilerin temsilcileri, çeşitli resmi ve özel kurum-kuruluşların müdür ve yöneticileri, bazı STK’ların temsilcileri ve Kaymakamlık çalışanları ile yerel basın mensuplarının yer aldı.

“TİRE’DEN KOPMAM MÜMKÜN DEĞİL”
Veda yemeği organizasyonunda kısa bir veda konuşması yapan Kaymakam Hüseyin Ergi, Tire’yi ve Tirelileri unutmasının mümkün olmadığını belirtti. Çocuklarının burada iş hayatına başladıklarını belirten ve dolayısıyla burayla olan bağlantısının kopmasının söz konusu olmadığını belirten Ergi, Selçuklu olması hasebiyle yörenin çocuğu olduğunu bundan dolayı Tire’ye olan sevgi ve bağlığının yüksek olduğunu ifade etti.

ERGİ’DEN ÇOK SEVDİĞİ TİRELİLERE SON İSTEK VE NASİHAT
 Bazı Tirelilerin, yaşadıkları bu güzelim cennet coğrafyanın değerini hakkıyla bilmediklerini ifade eden Kaymakam Ergi, gitmeden önce bu kişilere son bir nasihat vermeyi de ihmal etmedi. Ergi, “Tire’de gördüğüm üzücü yönlerden biri de bu kentin sahiplerinin ellerindeki değeri bilmemeleri ve kısır çekişmeler içerisinde yer alarak, buraya çok fazla kazandıramamalarıdır. İnan Tire’nin sahip olduğu potansiyel, birçok ilinkinden fazladır. Artık bu kente katkı sunmak adına, her şeyi bir kenara bırakarak kısır çekişmelerden uzak durarak birlik içinde olunmalıdır.” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM ERGİ İLE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRİLDİ
Konuşmasında duygu dolu anlar yaşayan Kaymakam Ergi’ye konuşması sonrasında Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Bayram Şahingöz, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ve Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı tarafından birer hediye verildi. Gecede Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Bayram Şahingöz ve Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yayla, konuklar adına duygularını dile getirerek, Kaymakam Ergi’ye ilişkin düşüncelerini ve anılarını dile getirdiler ve ona bundan sonraki hayatında başarılar ve mutluluklar dilediler. Gece sonunda Kaymakam Ergi ve konuklar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Haber Merkezi