Ak Parti Tire Kadın Kolları üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenledikleri kahvaltılı toplantıda bir araya geldiler.

Ergün ÇELİK

Tire Park AVM’de faaliyet gösteren Doruk İşletmecilik’te düzenlenen kahvaltı programına Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, Teşkilat Başkanı Kamil Yaldız, Kadın Kolları Başkanı Meral Ünalan, Gençlik Koları Başkanı Efdal Gül ve çok sayıda davetli katıldı. Yaklaşık 120 kişinin katıldığı kahvaltı programına Ak Parti İzmir Milletvekili adaylığı için adı geçen Dr. Mehmet Bayındır da katıldı.

 

Kahvaltı programında günün anlam ve önemine vurgu yapan Ak Parti Tire Kadın Kolları Başkanı Meral Ünalan, kadınların toplumda hak ettikleri değeri görmesi için çalıştıklarını belirtti. Ünalan’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

                Kadınlar için bilinçlenme ve dayanışma günü olarak bilinen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” tüm dünyada kadınların eşitlik kalkınma ve daha huzurlu bir hayat özlemleri ile isteklerini dile getirdikleri bir gün olarak her geçen yıl daha artan bir coşkuyla kutlanmaktadır. Bu nedenle gelişen dünyamızda kadınların toplum hayatındaki önemi gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır. Kadınlarımızın her şartta baş tacı edilmeleri ve hak ettikleri saygıyı görmeleri esastır. Kalkınmış ve gelişmiş bir toplum olma ideali kadınlarımız olmadan mümkün değildir. Türk kadını tarihimizin derinliklerinden günümüze kadar toplumsal hayatımızın millet ve devlet yapımızın odağında yer almış her devirde feragat ve fedakarlıkların en yücesini sunmuşlardır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) “Kadınların haklarına riayet ediniz. Onlara şefkat ve sevgiyle muamele ediniz. Onlar hakkında Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız, onların namuslarını ve iffetlerini Allah adına söz vererek helal edindiniz. Sizin kadınlar üzerindeki hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır.” Buyurarak yüce dinimizde de her zaman kadına verilen önemin ve kadınlarımızın haklarının çiğnenmemesi hususunda gereken hassasiyet belirtilmiştir.

                Aile kurumunun temel taşı olan kadınlarımızın hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarını sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu hassasiyet ve sorumluluk bünyesinde iktidarımız da duyarsız kalmayarak kadınlarımızla ilgili birçok çalışmaya imza atmıştır. Ak Parti iktidarında; “Ana-kız okuldayız” kampanyası ile 500 bini aşkın okuma yazma bilmeyen kadınımız okullu oldu, okuma yazma öğrendi. “Haydi Kızlar Okula” kampanyası ile eğitim imkanından yoksun bırakılan 350 bin çocuğumuzu okullu yaptık. Evlerinde yaptıkları örgü, dantel, dokuma gibi ürünleri satarak gelir elde eden kadınlarımızı da 15 günlük prim ödeyerek 30 gün sigortalı olma imkanına kavuşturduk. “Sevgi Evleri” projesiyle kimsesiz çocuklara sahip çıkılarak, kadınlarımıza iş istihdamı sağladık. Kadınlarımızı her alanda daha güçlü hale getirmek için Anayasa değişikliği ile “pozitif ayrımcılık” ilkesini getirdik. 2009  yerel seçimlerinde Ak Partiden 667 Belediye Meclisi, 56 İl Genel Meclisi olmak üzere toplam 723 kadınımız meclis üyesi sıfatıyla yerel karar alma mekanizmalarında yer aldı. Çalışan kadınların vefatlarında hak sahibi; eş, çocuk, anne ve babasına ölüm aylığı bağlamaya başladık. Çocuk sahibi olamayan evli çiftlere genel sağlık sigortası kapsamında ücretsiz olarak tüp bebek tedavisinden yararlanma hakkı getirdik. Engelli çocuğu olan anneye 5 yıl erken emeklilik hakkı tanıdık. Kadın girişimciliğin teşvik edilmesi ve yoksulluğun önlenmesi için valilerce “Mikro Kredi” uygulamaları başlattık. Kadın erkek eşitliğini güçlendirmek amacıyla Anayasanın 10. Maddesince “Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir, devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.” Hükmü 2010 yılında değiştirilerek, “Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.” Hükmü eklenmiş ve pozitif ayrımcılık hukuksal güvenceye kavuşturulmuştur. 2009 yılı itibariyle Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleştirişmiş TBMM bünyesinde “Kadın- Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu” kurulmuştur. Bütün bu projeler ve kampanyalar dinimizin kadına verdiği önem doğrultusunda pekiştirilmiş ve gerçekleştirilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüzü kutlar, Kadınlara verilen önemin milletimizde de olgunlaştırılmasını temenni eder, kadınlara yönelik şiddetin son bulacağı huzur dolu günler dilerim.







Editör: Haber Merkezi