Turizm Haftasının son gününde tarihi Kutuhan’da Yöresel Yemekler yarışması gerçekleştirildi. Zeytinyağlılar, Hamur işi ve Tatlılar kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda 40 aşçı kıyasıya yarıştı. Jüri üyelerinin seçim yapmakta zorlandığı birbirinden lezzetli yemekler yarışmaları izleyen vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
 

MUHTEŞEM LEZZETLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Birbirinden güzel yöresel lezzetleri değerlendiren jüri üyeleri seçim yapmakta zorlandı. Birbirinden değerli jüri üyeleri arasında Onur Otel İZPAD Yönetim Kurulu üyesi Fatih Taşkesen, Bortar Grup Şefi Mehmet Ali Ersen, Kaplan Dağ Restoran İşletmecisi Lütfi Çakır, Usta Aşçı Feridun Yalçın, ÜN-As Pastacılık ve Ekmekiçi Kurucu Şefi Orhan Ünal, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Alper Kasap, Gıda Mühendisi Metin Karaman ve Şef Serdar Alıcıkuş yer aldı.
Yapılan değerlendirmeler sonuncunda Hamur işleri kategorisinde 1.liği Füsun Kızılkoca, 2.liği Rana Erbek, 3.lüğü Hünkar Akbaba elde etti. Zeytinyağlılar kategorisinde 1.liği  Şenay Sayın, 2.liği Tevhirde Büyükyavaş, 3.lüğü Nusret Olcay elde etti. Tatlılar kategorisinde 1. Liği Hülya Hanım, 2.liği Selin Sezer, 3.lüğü Gülten Sürücü elde etti.
 

LEZZET USTALARINA ÖDÜLLERİ TANRISEVEN’DEN
Yöresel Yemekler yarışmasında dereceye giren aşçıların ödüllerini Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karatçanta ve Tire Belediye Başkanı Atakan Duran’ın eşi Necibe Duran verdi.
 

“TANRISEVEN’E TEŞEKKÜR”
İzmir Kültür Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Turizm Haftası etkinliklerine ev sahipliği yapan Tire’nin bu organizasyondan alnının akıyla çıktığını belirtti. Karaçanta, başta Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven olmak üzere destek olan Tire Belediyesi ve diğer kurumlara gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.
Ödül töreninin ardından bir değerlendirme yapan Kaymakam Tanrıseven 43. Turizm Haftasının ilçemizde başarıyla gerçekleştirildiğini ifade ederek organizasyonda emek veren tüm kurumlara ve çalışanlarına teşekkür etti. Tanrıseven şöyle konuştu:
 

TANRISEVEN “TİRE TURİZM HAFTASINA BAŞARILI BİR EV SAHİPLİĞİ YAPTI”
‘‘Tire, İzmir İlinin Turizm Haftasına başarılı bir ev sahipliği yaptı; Tire’yi turizmde ileriye taşıma yönünde güzel bir tanıtım oldu. Tire kültür ve inanç turizminin merkezi olma yolunda adım adım ilerliyor.”
 

TANRISEVEN “TİRE GASTRO TURİZMİN MERKEZİ”
“Ege ve Girit mutfağının zengin örneklerini barındıran Tire, gastro turizminin de merkezi olduğunu bir kez daha kanıtladı. Restoranlarımız sürekli Türkiye’nin en iyi on restoranı arasına giriyor. Yaptığımız yemek yarışmasına ilgi ve çeşit zenginliği Tire’nin gastronomi merkezi olduğunu bir kez daha gösterdi.”
 

TANRISEVEN’DEN TEŞEKKÜR
“43. Turizm Haftasının Tire’de gerçekleşmesinde birçok kişi rol destekte bulundu. Başta Sayın Valimiz Erol Ayyıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Tire Belediyesi ve Kaymakamlığımıza bağlı kamu kuruluşları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 


 

Editör: Haber Merkezi