Tire’nin en yeni derneği olan Hira İlim, Kültür, Eğitim ve Medeniyet Derneği, ilk sosyal faaliyetini önceki gün Ödemiş Bademli’ye piknik düzenleyerek gerçekleştirdi. Derneğin kurucu üyeleri ve konuklarının aileleri ile birlikte katıldıkları piknik, hava muhalefetine rağmen keyifli geçti.


Yaklaşık bir ay kadar önce, 11 kurucu üyesinin gayreti ile kurulan HİKEM DER (Hira İlim, Kültür, Eğitim ve Medeniyet Derneği) eğitim ve kültür çalışmaları dışındaki ilk sosyal etkinliğini hafta sonu gerçekleştirdi. Dernek üyeleri ile davet ettikleri konuklarının aileleri ile birlikte katıldıkları ilk etkinlik piknik oldu. Ödemiş bölgesinin doğal güzellikleri ile ön plana çıkan yerleşim merkezlerinden biri olan Bademli beldesine 1 Haziran Pazar günü giden yaklaşık 50 civarında kişi, yaşanan hava muhalefetine rağmen, keyifli bir gün geçirdi.

YAĞMURA RAĞMEN PİKNİK DEVAM ETTİ
Sabah saatlerinde dolmuş ve özel araçları ile Tire’den ayrılan grup üyeleri, sabah kahvaltısını burada yaptıktan sonra, Bademli’nin muhteşem doğasını keşfetmek için kısa bir doğa yürüyüşü yaptı. Daha sonra Bademli çayının  yanına kurulu olan mesire alanına geri gelen piknikçiler, yağmur sürprizi ile karşılaştı. Bir türlü açmayan hava, piknikçilere zaman zaman zor anlar yaşatsa da piknik keyfini kaçırmadı. HİKEM DER üyeleri yağışlı hava şartlarına rağmen mangallarını yakarak, mangal yapıp sonrasında Tire’ye geri döndüler.

“AMACIMIZ ‘VAHİY’ IŞIĞINDA İSLAMI ANLAMAK”
Derneğin ilk açık hava sosyal etkinliğini yaptıklarını söyleyen Kurucu Başkan Selami Mertoğlu, “HİKEM DER yeni kurulan ve hizmetlerini Tirelilere sunan bir dernektir. Derneğimiz ‘vahiy’ ışığında İslami anlamak, gençlerimize dini hükümleri ve milli kültürümüzü öğretmen ve değerlerimizin en sağlam şekilde aktarmak amacıyla kurulmuş bir dernektir. İlk faaliyetimizi güzel geçti. Arkadaşlarımız ve ailelerimizle güzel bir etkinlik yaptık. Arkadaşlarımız birbiri ile tanışıp kaynaştı. Allah yolumuzu açık etsin.”




Editör: Haber Merkezi