Tire Belediyesi Hıdrellezi, şölen havasında kutlamak için hazırlıklarını tamamladı.

 

Tire Belediye Basın

 

Yaz mevsiminin başlangıcını temsil eden ve Anadolu’nun neredeyse her yerinde yıllardır kutlanan Hıdrellez, Tire’de yine büyük bir coşku ile kutlanacak. Hızır ve İlyas peygamberlerin yeryüzünde buluştuğu günü de simgeleyen, Hızır ve İlyas sözcüklerinin birleşmesiyle halk dilinde Hıdrellez olarak anılmaya başlayan doğanın canlanması, yine sevinçle karşılanacak.

Derekahve Mesire Alanı’nda yapılacak olan Hıdrellez şenlikleri için gelen misafirleri Tire Belediyesi lokma ikramı ile karşılayacak. 5bin kişilik lokma döktürecek olan Tire Belediyesi, bu yıl da vatandaşlara yeşili, bereketi ve canlanmayı anlatan bir simge olarak marul dağıtacak. Ardından Şef Dr. Halil Altınköprü yönetimindeki Tire Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ve Şef Turgut Asma yönetimindeki Tire Belediyesi Tarihi Bandosu, vatandaşlara birbirinden güzel eserler seslendirerek günü neşelendirecek.

Hıdrellez kutlamaları ile ilgili olarak açıklama yapan Başkan Tayfur Çiçek “Hıdrellez Aydınoğulları Beyliği’nden bu yana ilçemizde coşku ile kutlanan bir gelenektir. Hiçbir ilan ve duyuruya gerek kalmadan vatandaşlarımız sabahın ilk ışıkları ile Derekahve ’ye gelmeye başlarlar. Bizler de halkımızın rahat ve huzur içinde bir Hıdrellez geçirmeleri için günler öncesinden hazırlıklarımızı tamamladık. Vatandaşlarımız gönül huzuru ve neşe içinde bir şenlik yaşayacak’’ dedi. 

Editör: Haber Merkezi