29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Gökçen Belediyesi’nin düzenlediği kutlama gecesi, karnavalı aratmazken, kutlamalara yaklaşık 1000 kişi katıldı.

 

Ercan ÇELİK


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Tire’ye bağlı Gökçen Beldesi’nde her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gecesinde düzenlenen kutlamalar, bu yıl da büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi. Gökçen Belediyesi tarafından düzenlenen gecede Tire Halk Eğitim Merkezi’nin meşhur Mehter Takımı, birbirinden güzel marşlarla, kalabalığı coşturdu.


Gökçen’de 28 Ekim gecesinden başlayan kutlamalar, 29 Ekim gecesi doruk noktasına ulaştı. Gökçen Fatih Mahallesi Meydanı’nda kurulan dev sofrada 2 gece boyunca müzik eşliğinde yemek verildi. 29 Ekim gecesi saat 19:00’da “Kahrat” olarak da bilinen Cumhuriyet Mahallesi’ndeki meydanda başlayan kutlamalarda, Tire Halk Eğitim Merkezi Mehter Takımı konser verdi. Kutlamalara Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem ile birlikte Belediye Meclis Üyeleri, Gökçen’den ve civar köylerden birçok vatandaş katıldı. Mehter Takımının konseriyle birlikte başlayan ve yaklaşık 15 dakika süren havai fişek gösterisi ise izleyenleri büyüledi.

 


MEHTER EŞLİĞİNDE 2 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

Konserin ardından Mehter Takımı’nın marşları eşliğinde, yaklaşık 2 kilometre yürüyen vatandaşlara, Başkan Mustafa Önem ve Belediye Meclisi Üyeleri de katıldı. Marşlarla yol boyunca yürüyen kortej, kalabalıklaşarak, Fatih Mahallesi’ne geldiğinde yaklaşık 1000 kişiyi buldu.

Fatih Mahallesi Meydanı’nda, Kahrat’tan yürüyen korteji bekleyen kalabalık, Başkan Mustafa Önem ve Mehter Takımı’nı alkışlarla karşıladı. Vatandaşları selamlayarak meydana gelen Mustafa Önem, kalabalıktan büyük alkış aldı.

Fatih Mahallesi Meydanı’nda da konser veren Mehter Takımı burada da büyük ilgi gördü. En güzel marşları başarıyla icra eden Mehter Takımı, 29 Ekim gecesine damga vurdu.

 


KARNAVAL GİBİ KUTLAMA

Birçok çevre ilçe de bile sönük geçen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Gökçen Beldesi’nde adeta bir karnaval havasında geçti. Kutlamalarla ilgili olarak HaberTire’ye konuşan Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da halkımızın katılımıyla Cumhuriyetimizin 90. Yılını kutladık. Bu coşkulu kutlamada bizleri yalnız bırakmayan Gökçen halkına ve kutlamalara katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.



HABER VİDEOSU

Editör: Haber Merkezi