Ergün ÇELİK

Mübadele döneminin zorlu yıllarında Girit’ten Tire’ye göç eden ve Tire’de yeni bir hayat kuran Ali Ağa’nın torunları, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri aile yemeklerine bir yenisini daha ekledi. Bu yıl altıncısı düzenlenen yemek, Arena Aktivite Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yemeğe Ali Ağa’nın torunları ve Tosun Ailesi’nden oluşan yaklaşık 200 aile üyesi katıldı.

Programın sunuculuğunu Tosun Ailesi’nin genç bireylerinden Cafer Tosun üstlenirken, gecede davetlilere Giritli Ali Ağa ve torunlarına ait eski fotoğraflardan oluşan bir slayt gösterisi sunuldu. Büyük aile buluşmasına Girit araştırmalarıyla ünlü Prof. Dr. Ayşe Nükhet Adıyeke de davet edildi. Adıyeke, Giritli Ali Ağa’nın hayatından ve mübadele yıllarından oluşan bir konuşma yaptı. 

AİLE BÜYÜKLERİNE PLAKET

Programda Tosun Tarım Kurucusu Vahit Tosun, Girit’ten Gelen Ali Ağa’nın 7 aile büyüğüne plaket takdim etti. Vahit Tosun, aile içi birlik, beraberlik ve kaynaşmanın sürdürülmesi için gelenksel hale getirilen aile buluşmalarının her yıl genişletilerek sürdürüleceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi