Atatürk’ün vefat ettiği 10 Kasım 1938’i bir kez daha, bir 10 Kasım’da andık. Yurt çapında yapılan anma törenlerinden biri de ilçemizde yapıldı. Tire BAÇ Fen Lisesi’nin üstlendiği organizasyonda, liseli gençler Atalarına duydukları özlemi dile getirdi.

Ergün ÇELİK




Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yıl dönümünde bir kez daha onu saygıyla, hasretle ve hürmetle andık. 10 Kasım 1938 tarihinde saat 09:05’te İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yuman Atatürk’ün aramızda ayrılışı büyük bir yas ve üzüntü yaratmıştı.
Atatürk’ün aramızdan ayrılmasından bu yana geçen yıllara rağmen, bu acı, yas ve üzüntü hali bitmedi. Atatürk’ün vefatı sebebiyle her yıl 10 Kasım tarihlerinde yapılan anma programları, bu yıl da yurt çapında olduğu gibi ilçemizde de gerçekleştirildi.
ATATÜRK İÇİN 2 DK’LIK SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU
Tire Belgin Atilla Çallıoğlu (BAÇ) Fen Lisesi tarafından gerçekleştirilen 10 Kasım anma törenlerinin ilk aşaması Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi. Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Kırmızı’nın sunduğu meydandaki çelenk töreninde Kaymakam Mehmet Usta, Garnizon Komutanı Yzb. Fırat Rıza Cihan, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Sonrasında, saatler Atatürk’ün öldüğü saat 09:05’i gösterdiği sırada Belediye Bandosu eşliğinde, Atatürk anısına 2 dk’lık saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde Okulun Müzik öğretmeni Alaaddin Bayrak yönetiminde okunan İstiklal Marşı eşliğinde önce göndere Türk bayrağı çekildi. Marş bitiminde, tutulan yası sembolen bayraklar yarıya indirildi.
ATATÜRK’Ü FARKLI ŞEKİLLERDE ANLATTILAR
10 Kasım törenlerinin ikinci kısmı Belediye Kültür Salonu’nda yapılan salon programı oldu. Yine BAÇ Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı program Okulun tarih öğretmeni Harun Toksoy tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmayla başladı. Akabinde gerçekleştirilen ve beğeni alan programın akışı şöyle oldu: Atilla İlhan’ın ‘Mustafam’ isimli şiiri görsel olarak sunuldu. ‘Fotoğraflarla Atatürk’ konulu fotoğraf slayt gösterimi. ‘Ben Mustafa Kemalim’ isimli oratoryo. Okul müzik öğretmeni Alaaddin Bayrak sevk ve idaresindeki okul öğrenciler; Şefika Akman, Aleyna Ertan, Sena Duran ve Ömer Faruk Çulha tarafından müzik dinletisi.








Editör: Haber Merkezi