İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği önceki akşam Tire’de iftar yemeği organize etti.


Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi


Tire’de esnaf ve sanatkar temsilcilerinin yanı sıra Selçuk, Torbalı, Bayındır ve Çırpı’dan esnaf ve sanatkar temsilcilerinin de katıldığı yemekte protokol üyeleri de yer aldı. İftar organizasyonuna Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu’nun yaptığı konuşma damga vurdu. Ahiliğin güzel ahlakından bahseden Mutlu, esnaflara fakir-fukara vatandaşlara sahip çıkma ve birbirlerine destek olma çağrısında bulundu.

İzmir’i 7 bölgeye ayıran ve her yıl ramazan ayında bu bölgelerde iftar yemeği organize eden İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, önceki akşam Tire’de Belediye Toptepe tesislerinde iftar yemeği verdi. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı yemeğe; Tire’deki esnaf ve sanatkar odalarının yöneticileri ve esnafların yanı sıra, komşu ilçeler Selçuk, Torbalı ve Bayındır ile Bayındır’ın Çırpı Beldesi’nden gelen esnaf ve sanatkar odalarının temsilcileri katıldı. Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu ve Birlik yöneticilerinin konukları girişte tek tek karşıladığı iftar yemeğine protokol üyeleri de katıldı. Törende yer alan protokol üyeleri arasında; CHP İzmir Milletvekili ve Birliğin eski başkanı Mehmet Ali Susam, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, Tire Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Tire Müftüsü Salih Sağlam, Tire’nin eski belediye başkanlarından Nazım Çulcu, Tire SGK Müdürü Meltem Dilekcan, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ve Genel Koordinatörü Turgay Batman, Tire Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhittin Hızlan’da yer aldı.

BAŞKAN MUTLU AHİLİĞE VURGU YAPTI VE UNUTULAN DEĞERLERİN YAŞATIN DEDİ
İftar yemeğinin yenilmesinden sonra konuşmalar yapıldı. Milletvekili M. Ali Susam ve Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in kısa birer konuşma yaptığı iftar gecesinde, asıl konuşmayı yapan ve geceye damgasını vuran Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu oldu. Mutlu konuşmasında, esnaf ve sanatkarlık birliklerinin özü olan ve yüzlerce yıllık geçmişi olan ahilik kavramının unutulduğunu ifade ederek, yeniden bu değerlerin hatırlanması gerektiğini belirterek, esnaf ve sanatkarların esnaf komşusunu, düşeni, darda kalanı, fakir-fukarayı gözetmesini, para kazanmanın hırsına kapılıp bu insani değerlerden uzaklaşmaması gerektiğini belirtti.

 Mutlu, “Eskiden esnaf, sanatkar şefte yaptı mı gelen müşterisini şefte yapmayan diğer esnaf komşusuna, kardeşine yollardı. Bu çok yüce düşünce ve inançların unutulması üzüntü verici. Bizi biz yapan dostluk, kardeşlik ve paylaşma bağımızdır. Esnaf kardeşlerim fakir ve fukara vatandaşları gözetsin. Fakir-fukaraya yardım edelim. Fakir ailelerin öğrencilerinin okumasına destek olalım. Esnaf kardeşimize, komşumuza destek olalım. Onun da işinin rast gitmesi için dua edelim.” şeklinde konuştu. 
Editör: Haber Merkezi