3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm dünyada olduğu gibi Tire’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Ergün ÇELİK

 

Kutlamalar saat 10.00’da Cumhuriyet meydanında çelenk koyma töreniyle başladı. Törene Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi başta olmak üzere Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, AKP Tire İlçe Başkanı Kamil Yaldız, AKP Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çeltikcoğlu gibi birçok isim katıldı. Sunuculuğunu Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Öğretmenlerinden Murat Öztürk’ün yaptığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla son buldu. Daha sonra Özel Eğitim İş Uygulama Okuluna geçen davetliler, burada düzenlenen programa katıldı. Engelli öğrencilerin hazırladığı eğlence programında birbirinden güzel şiirler okundu. Duygu dolu anların yaşandığı törende konuşma yapan Okul Müdürü Osman Sönmez,”Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bizler için oldukça anlamlı olan bu günde, hep birlikte olmanın verdiği gurur ve mutlulukla sizleri selamlıyorum.

Bu güne kadar bizlere desteklerini esirgemeyen başta Kaymakamımız Sayın Hüseyin Ergi olmak üzere değerli daire amirlerimize, mesai arkadaşlarıma ve tabii ki cefakâr, sevgi ve şefkat dolu siz değerli annelerimiz, babalarımız sizlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Özellikle bu günlerde çok şeyler söylenir. Rakamlar verilir, istatistikler yapılır. Asıl önemli olan bu güne kadar engelli bireyimize yönelik, onların hayatlarını kolaylaştırıcı, onların da istediği gibi “Bize acımak yerine bize iş verin, bizlerde sizler gibi çalışmak istiyoruz. Evet, biz ancak üretken bir birey olduğumuz zaman mutlu oluyoruz. Yeter ki bu fırsatı bize verin” Şimdi burada şunu söyleyebiliriz. Yetkili olduğumuz alanlarda neler yaptık, yapıyoruz ve neler yapmamız gerekir diye özeleştiri yapmamız gerekiyor. Elbette ki son zamanlarda bu alanda yapılan çok önemli çalışmalar var. Buradaki önemli nokta engelli bireyimizin bunu yaşaması ve hissetmesidir. Zaten devlet büyüklerimizin bu konudaki hassasiyetini ve desteklerini biliyoruz. Sizlerin huzurunda kendilerine buradan şükranlarımı sunuyorum. Bizlere emanet etmiş olduğunuz yavrularınız emin ellerde eğitim görmektedir. Şunu unutmayın ki, çocuklarınızı en az sizin kadar seviyor ve kucaklıyoruz. Her bir öğretmen arkadaşım olağanüstü sabır, şefkat ve sevgiyle bu kutsal görevi yerine getirmektedir. Sözlerime burada son verirken, bugün ve bu güne kadar yapmış olduğumuz etkinliklerde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”dedi. Kutlamalar Özeller Ritim Ekibi ve Özeller Zeybek Ekibi Halk Oyunları gösterileriyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi