Eğitim-İş Tire Temsilciliği, emekli eğitim çınarları için geçtiğimiz gün Kaplan Dağ Restoran’da yemek düzenledi. Yemeğe en az on beş yıl önce emekli olan öğretmenler katıldı. 

Ergün ÇELİK



Yıllarını eğitime vermiş olan, her biri adeta bir eğitim çınarı olan, en az 15 yıl önce emekli olmuş öğretmenler onuruna bir yemek düzenleyen Tire Eğitim İş Sendikası Temsilciliği, duayen eğitimcileri çok özel bir sürpriz yaptı. İlk kez böyle bir davetle bir araya gelen yılların deneyimine sahip emekli öğretmenler, bol bol sohbet edip güzel anlar yaşadı.

TİRE’DE İLK KEZ BÖYLE BİR GECE DÜZENLENDİ 
Yemekte bir konuşma yapan Eğitim-İş Tire Temsilcilik Başkanı Zekai Kolay,  Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliği unvanını kabulünün 86. yılı nedeniyle emekli öğretmenlerimizle bir arada olmaktan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin emekli eğitim çınarlarına saygı gecesinin ilkini düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını, öğretmenlerin sadece çalışırken değil emekli olduktan sonrada hatırlanması gerektiğini belirtti. Tüm emekli öğretmenlere ulaşamadıklarını, bu nedenle yemekten haberdar edilemeyen öğretmenlerden de özür dilediklerini belirtti. Ayrıca bu gecenin gerçekleştirilmesinde kendilerine her türlü desteği sağlayan Kaplan Dağ Restoran sahibi Lütfü Çakır’a teşekkürlerini iletti.

DUAYEN EĞİTİMCİLER, EMEKLİ OLSALARDA ÖĞRETMENLİKLERİNİ SÜRDÜRDÜKLERİNİ BELİRTTİ
Emekli öğretmenler adına konuşma yapan Köy Enstitüsü mezunlarından Cevdet Yavaş, ilk defa böyle bir davetle karşılaştıklarını, bu davetin kendilerini çok mutlu ettiğini, Atatürk’ün öğretmenlerinin emekli olsalar da görev başında olduklarını belirterek gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde öğretmenler birbirlerine çeşitli hediyeler sundular ve gelecek yıl tekrar buluşmak dileğiyle Kaplan Dağ Restoran’dan ayrıldılar.     








Editör: Haber Merkezi