Zirve hakkında açıklama yapan Zirve Koordinatörü Kadir Uçar, “Özellikle üretici işletmeler, Savunma Sanayi Firmalarına malzeme ve hizmet üretmeleri, direkt satış ve anlaşma yapabilmesi, tedarikçi olabilmesi için 2 gün süresince 15’er dakikalık Savunma Sanayi Firması ve Tedarikçi B2B İş Görüşmeleri Zirvesi olarak gerçekleşecektir. Zirvemize Aselsan, Havelsan, Roketsan, TUSAŞ (TEİ) Kamu Orijinli Savunma Sanayi Firmaları ve BMC, FNSS, Otokar Özel Sektör Savunma Sanayi Firmalarının tedarikçi ve satın alma yetkilileri katılacaklardır. Ege Bölgesi öncelikli, başta otomotiv, makine imalat, metal maden, petrokimya, inşaat, tekstil, elektronik, yazılım ana ve yan sanayi dahil tüm sektörlerde malzeme imalatı ve hizmet üreten firmaların, Savunma Sanayi Firmalarına Tedarikçi olma imkanı sağlanacaktır” dedi.

Siteden Kayıt Yapılabilecek

Uçar, “İşletmeler, B2B İş Görüşmelerinde Savunma Sanayi Firmalarına projelerini ve üretim önerilerini de direkt sunabilecekler. İşletmeler www.savunmasanayizirve.org web sitesi üzerinden zirveye kayıt yaptırabilirler. Kayıt yapan firmalar birer kayıt belgesi çıkartacak, görüşme gün, saat, firma ve yetkili bilgileri ile hazırlamanız gereken dijital ve basılı dokümanlar taraflarına bildirilecektir. Ege Bölgesindeki Sanayi ve Ticaret Odaları, Üniversite ve Teknoparkları, Organize Sanayi Bölgeleri, Savunma Sanayi Kümelenmelerinin katılımlarıyla düzenlenecek zirvemiz, hem Yerli ve Milli Savunma Sanayi'nin gelişmesinde hem de Ege ve İzmir’imizin ticaretine önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenecek Zirve, 15 Mart 2018 Perşembe, saat 10:00 ile 12:00 arasında Protokol ve Açılış konuşmaları sonrasında saat 17:00’ye kadar B2B İş Görüşmeleri ile devam edecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Av.Hamza Dağ ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılarak konuşmalarını yapacağı zirve açılış toplantısına, Bölge Valileri, Ege Bölgesinin Belediye Başkanları, Milletvekilleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan ve Yöneticileri, Organize Sanayi Bölgesi Yöneticileri, Üniversite Rektörleri, TTO/Teknopark Yöneticileri, Kalkınma Ajansları, İşadamı Dernekleri ile sanayici ve girişimciler ile birlikte diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri davetli olduğu belirtildi.

Editör: Haber Merkezi