Tire’nin etkili sivil toplum kuruluşlarından biri olan Cumhuriyet Kadınları Derneği, geçtiğimiz gün kahvaltı programı düzenledi. 

 

Ergün ÇELİK

 

Eşsiz Tire manzarasıyla tüm Tirelilerin gözdesi haline gelen Yağmur Kafe’de düzenlenen kahvaltı programına yaklaşık yüz kişi katıldı. Birbirinden samimi anların yaşandığı kahvaltı programında Tire Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Türkan Türköz açıklama yaptı.

Böyle güzel bir mekanda güzel bir bahar sabahında bir arada olmanın mutluluk verdiğini dile getiren Türköz konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bahara girerken yalnız ağaçlar çiçek açmıyor. Umutlar da dallarında çiçekleniyor. Maalesef bu bahar mutluluğumuza geçen haftalarda gölge düştü. Soma’da 301 maden işçisinin ölümü hepimizi yasa boğdu. Soma’da 301 maden işçisinin ölümü hepimizi yasa boğdu. Soma’da 301 emekçinin ölümüne yol açan bir kaza değil, ağır bir ihmal, bir katliamdır. Maden ocaklarımızı bu sürece getiren özelleştirmedir, taşeronlaşmadır. Bu kaza madencinin fıtratından değil, ağır bi ihmal sonucu ortaya çıkmıştır. Cumhuriyet kadınları olarak yüreğimiz Soma’da vicdanlarımız ayaktadır.  TGB’nin 17-18-19 Mayıs günü 1919 gençle başlattığı Samsun-Ankara yürüyüşünü, ‘Çankaya’ya Samsun’dan çıkılır’ diyerek, ‘Mustafa Kemal Atatürk Tam Bağımsızlık’ diye yürüyen gençlerimize, Cumhuriyet Kadınları  Derneği olarak, Ankara’da 1919 kadınla karşılayarak destek verdik. TGB’nin 19 Mayıs eylemi ile başlattığı yürüyüşle, Namık Kemal’ler, Mustafa Kemal’ler, Deniz Gezmiş’ler ardı ardına tarih sahnesine çıktı.

Önümüzdeki Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak Cumhurbaşkanlığı konusundaki tavrımız; Çankaya’ya çıkacak Cumhurbaşkanı, Cumhuriyetimizin değerlerini, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü savunacak, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacak, ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesini yaşatacak, milletin her ferdi’nin ‘Benim Cumhurbaşkanım’ diyebileceği vatansever bir Cumhurbaşkanı istiyoruz.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için bütün kitle örgütleri ile platform oluşturarak, Cumhuriyete yakışır bir aday için çalışma yapacağız. Türk Milleti çaresiz değildir. Çare, çözüm birlikten geçiiyor. Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak bu konuda her türlü katkıyı koymaya hazırız.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1937 yılında Ankara halkevi’nde yaptığı konuşmada 19 Mayıs 1919’daki yolculuğunu şöyle anlatıyordu;

‘Ben 1919 senesi Mayıs’ı içinde Samsun’a çıktığım gün elimde hiçbir maddi kuvvet yoktu. Yalnız Büyük Türk Milleti’nin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, Türk Milletine güvenerek işe başladım. Türk ufuklarından bir gün bir güneş doğacağına, kuvvetin bizi ısıtacağına emindim.’

Sayın konuklar ;

Umutsuzluğa yer yok. Karanlığın en yoğun olduğu an, aydınlığa en yakın olduğu zamandır. 2014 yılı karar yılına girdik. Bugün Türkiye’miz büyük çözümün eşiğindedir.

Yaşasın Mustafa Kemal Cumhuriyeti, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk.” 

Editör: Haber Merkezi