29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Tire’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Ergün ÇELİK

Cumhuriyetin 91’nci yıldönümü etkinlikleri dün Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma töreniyle başladı. Tire Kaymakamı Mehmet Usta, Tire Garnizon Komutanı Yzb. Fırat Rıza Cihan, Tire Belediye Başkan Vekili Coşkun Koç’un Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başlayan törene, ilçedeki kurum ve kuruluşlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenk töreninden sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.  
         Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren törenin ardından protokol üyeleri topluca Şehitliği ziyaret etti. Şehitlik ziyareti sırasında İlçe Müftüsü Salih Sağlam ve beraberindeki iki din görevlisi kuran okuyarak Aziz Şehitlerimizin ruhlarına dua ettiler.  
        29 Ekim günündeki kutlamalar ise İlçe Kaymakamı Mehmet Usta’nın Kaymakamlık binasında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra Dört Eylül Stadyumu’nda devam edilen kutlamalara Yaklaşık 4 bin kişi izledi. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri son derece renkli görüntülere sahne oldu. 

        Kaymakam Usta törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kuruluş sürecini anlatarak, “En büyük bayramımızın 91’nci yılı kutlu olsun. Bizlere Cumhuriyeti armağan eden Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarız” dedi.  
    Kaymakam Usta’nın konuşmasından sonra ilçe genelinde okullar arasında yapılan Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.     
      İlk ve orta dereceli okulların Tire Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde gerçekleştirilen resmigeçidin ardından,  Tire Belediyesi ile Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ilgiyle izlendi.  

MEHTER TAKIMI AYAKTA ALKIŞLANDI
Cumhuriyetin 91’nci yılı kutlamaları kapsamında 4 Eylül Stadyumu’nda düzenlenen törenlere Tire Halk Eğitim Mehter Takımı damgasını vurdu. Çeşitli marşlar ve zafer şarkılarıyla izleyicilere unutulmaz bir gösteri sunan Halk Eğitim Mehter Takımı misafirler tarafından ayakta alkışlandı.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ YEMEK VERDİ
Her yıl Cumhuriyet Bayramı törenlerinden sonra protokol üyeleri ve törene katılan vatandaşlara yemek ikram eden Tire Atatürkçü Düşünce Derneği, bu yıl da geleneği bozmadı. Tören bitiminde Özel İdare İş Hanı girişinde verilen yemeğe protokol üyeleri başta olmak üzere yüzlerce vatandaş katıldı. 

Editör: Haber Merkezi