Bu yıl 10.’su yapılan Akademi Müzik ve Sanat Merkezi’nin “Geleneksel Müzik Etkinlikleri”, yine müzik adına tüm güzelliklerin yaşandığı bir program oldu. Geleceğin müzisyenleri, tüm yeteneklerini ortaya koydu ve coşkulu bir alkışı hak etti.


Açıldığı günden bu yana Tirelilere müzik adına, sanat adına en güzel hizmetleri sunmak için çaba gösteren Tire Akademi Müzik ve Sanat Merkezi, ilk yılından bu yan gerçekleştirdiği ve geleneksel hale getirdiği yıl sonu müzik şöleni etkinliklerinin bu yıl ki bölümünü de önceki akşam gerçekleştirdi. Konuklar, program öncesi verilen kokteyl de bir süre sohbet etme fırsatı buldu. 


PROGRAM ÖNCESİNDE KOKTEYL VERİLDİ
11 Haziran Perşembe akşamı, Tire Belediyesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapılan programa Tirelilerin ilgisi yüksek oldu. Cem Çay liderliğindeki Akademi Müzik’in eğitmenleri Sercan Ozan, Erdem Dönmez ve Özgür Ceylan’ın bir yıl boyunca eğitim verdiği farklı yaşlardan kız ve erkek çocukları ve gençler, çoğu ilk kez olmak üzere, çıktıkları sahnede göstermiş oldukları enstrüman çalma performansları ile beğeni ile izlendi ve “bu çocuklar geleceğin müzisyeni olabilir” dedirtti.


60 ÖĞRENCİ ENSTÜRÜMAN ÇALDI, 9 SOLİST ESERLERİ SESLENDİRDİ
Toplamda 60 çocuk ve gencin enstrüman çaldığı, 9 solistin de sesi ile eşlik ettiği konserde iki bölümden oluştu. 16 farklı sunumun yapıldığı konser kursiyer çocukların İstiklal Marşı’nı seslendirmesi ile başladı. Daha sonra sırasıyla; gitar, piyano, keman-piyano, gitar, gitar-keman grubu, piyano, piyano, gitar, gitar, gitar, elektro gitar, gitar, bağlama ve Türk halk müziği ara bölümlerinde sahne alan çocuklar hünerlerini sundu. 


ÇOK FARKLI MÜZİK TÜRLERİNDEN ESERLER SUNULDU
Programda; klasik batı müziğinden Türk pop müziğine, Türk halk müziğinden Türk sanat müziğine, rock müziğinden marşlara kadar çok farklı türden müzik eserleri seslendirildi. Birkaç aylık müzik eğitimi ile sahneye çıkan ve büyük bir özgüven ve cesaret göstererek yeteneklerini sergileyen küçük yıldızların ortaya koydukları çabalardan oldukça memnun olduklarını belirten Cem Çay, tüm öğrencilere ve onları bu özel programlarına yalnız bırakmayan ailelerine ve diğer konuklara teşekkür etti. Çay, Akademi Müzik ve Sanat Merkezi ailesi olarak her zaman kaliteli olanı öğretmeye ve sanatı yaymaya devam edeceklerini belirtti. Çay ayrıca kendilerine kolaylık sağlayan Tire Belediyesi’ne de ayrıca teşekkür etti.


“TİRE’DEKİ MÜZİK KÜLTÜRÜ VE SANATSAL GELİŞİMİ KATKI SUNUYORUZ”
Çay, yaptığı kısa değerlendirmede; “2006 yılından kurulan Akademi Müzik ve Sanat Merkezi, yıl içinde yapmış olduğu çalışmaları, geçen senelerde olduğu gibi, yılsonu gösterisi ile Tirelilerin nazarına sundu. Klasik batı müziği ve kültürel müziğimizin eğitimini veren ve Tire’de belli bir seviyede müzik kültürü oluşmasını hedefleyen Akademi, bu anlamda birçok kalıbı kırıp belli noktalara ulaşmıştır. Bu misyon ile yolumuza devam ediyor. Tiremizin müzik kültürüne sanatsal gelişimine yeni yeni tuğlalar koymayı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi