Tire’nin dağ köylerinden olan Çeriközü köyünde ‘kutlu doğum haftası’ münasebetiyle bir etkinlik tertiplendi. Etkinlik çerçevesinde kutlu doğum yemeği konuklara ikram edildi.

Yıllardır Büyükkemerdere köyünde yapılan kutlu doğum yemeği ve etkinliğinin bir benzeri Çeriközü’nde mahallesinde (köyü) gerçekleştirildi. Bu yıl ilk kez yapılan Çeriközü Kutlu Doğum etkinliği geçtiğimiz günlerde yapıldı. Kaymakam Mehmet Usta’nın da katıldığı etkinliklerde AK Parti ve MHP’den de isimler yer aldı.

1500 KİŞİYE YEMEK DAĞITILDI
Köy Muhtarı Orhan Badak ve köylü vatandaşların ev sahipliği yaptığı etkinliğe çevre köylerin yanı sıra Tire ilçe merkezinden de çok sayıda konuk katıldı. İzzet Badak’ın büyük destekleri ile organize edilen etkinlik çerçevesinde yaklaşık 1500 kişiye yemek dağıtıldı. 

Etkinlik programı çerçevesinde Tire Müftüsü Salih Sağlam konuştu. Müftülük İlahli Grubu, Hz. Muhammed’i anlatan ilahiler söyledi ve Tire Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurulu olan Mehteran Takımının gösterisi sunuldu.

KÖY CAMİSİ İÇİN YAPILAN MİNARENİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Etkinlikte bir de özel bir açılış yapıldı. Köy cami için hayırsever vatandaş Cenabi Yurttaş tarafından yaptırılan minarenin açılışı gerçekleştirildi. Bu yıl ilk kez yapılmasına rağmen oldukça güzel bir şekilde gerçekleşen Çeriközü Kutlu Doğum Etkinliğine destek veren, yardımda bulunan ve katılarak ilgi gösteren herkese çok teşekkür eden İzzet Badak, gelecek senelerde de bu anlamlı etkinliği Çeriközü köyünde devam ettirmek istediklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi