Dünyaca ünlü traktör markası olan New Holland’ın Tire bayisi olan Cantrak, dün Peşrefli mahallesinde (köyü) Tireli çiftçi ve üreticilere yönelik en yeni ve güçlü modellerini tanıttığı ‘Kapsamlı Tatbikat’ çalışması gerçekleştirdi.


Ergün ÇELİK
HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Uygulamalı bilgilendirme ve tanıtım etkinliğini çok sayıda çiftçi ve köylü takip etti. Ev sahibi konumunda olan Cantrak’ın kurucusu Sehlan Pervane, konukları ile tek tek ilgilendi. Katılımcılar arasında; New Holland’ın Ege Bölge Müdürü Cüneyt Tanka, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük’de yer aldı.

EN YENİ MODELLER TANITILDI
Tire-Gökçen karayolu kenarında bulunan tarlada gerçekleştirilen uygulama etkinliğine New Holland’ın Ankara’dan gelen tanıtım ve fuar TIR’ı da katıldı. Burada oluşturulan tanıtım alanında gelen konuklar sunulan ikramlar eşliğinde bilgilendirildi. New Holland-Türk Traktör’ün uzman personeli önce traktör modelleri hakkında teknik bilgiler verdiler. New Holland Ege Bölge Müdürü Cüneyt Tanka, kısa bir konuşma yaptı ve firma olarak Türkiye ve Ege Bölgesindeki çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve sonrasında traktör sektörüne kazandırdıkları en yeni modellerden bahsetti.

ÇİFTÇİLER BİZZAT TARLADA KULLANIP TEST ETTİ
Türkiye çapında yapılan ‘Tarla Günleri’ etkinlikleri kapsamında Tire ovasında gerçekleşen ve yoğun ilgi gören “Kapsamlı Tatbikat” isimli uygulamalı bilgilendirme ve tanıtım çalışmasının en çok ilgi gören kısmı tabi ki üreticilerin bizzat direksiyon başına geçip New Holland’ın en yeni ve güçlü modellerini tarla da çalıştırarak test etmeleri oldu. Tarlada, takılan ekipmanlarla çalışan toprağı süren traktörlerin ortaya koyduğu güç ve performans katılımcılardan tam not aldı. Alanda sergilenen New Holland modelleri arasında en çok ilgiyi, tarlada performans sergileyen; T – 5, T – 6 ve T – 7070 modelleri gördü.





HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi