Tire’nin Büyükkemerdere Köyü’nde gelenek haline getirilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ergün ÇELİK 
HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğumunun 1444. Yıldönümü ülke genelinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bunlardan en sıra dışı olanı ise Tire’nin Büyükkemerdere Köyü’nde yaşandı. Büyükkemerdere Köyü’nde kökü çok eskilere dayanan bu kutlama programı 9 yıldan bu yana geleneksel şölenler halinde kutlanıyor. Köy Muhtarı Süleyman Aksu ve Köy İmamı Nedim Yavuz Pala’nın başlattığı bu gelenek her yıl bir öncekinden daha coşkulu geçiyor. İzmir İl Müftü Yardımcısı Ekrem Saylan’ın da katılım gösterdiği etkinliğe çevre il ve ilçelerden binlerce vatandaş katıldı. Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konulu programda dev kazanlar içinde binlerce kişiye yemek çıkarılıyor. Tamamen gönül işi olan bu programın bütçesini ise yaklaşık 20 köyün vatandaşı üstleniyor. 

Peygamber Efendimizin doğum yıldönümünün layıkıyla kutlandığı Büyükkemerdere Köyü’nde Tire Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı ve Halk Oyunları Ekibi davetlilere unutulmaz bir an yaşattı. Köy Muhtarı Süleyman Aksu, düzenlenen programa katılımın yüksek olmasından son derece mutlu olduğunu söyledi. Aksu açıklamasında; “ 9 yıldan bu yana geleneksel hale getirdiğimiz Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz. Bu programı gerçekleştirmemizde büyük emeği olan hayırseverlerimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. 

HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi