Şeref ŞENKİ – Belediye Basın

Tire Bisiklet Topluluğu(TİBİT) İle gerçekleştirilen festivalin üçüncüsü renkli görüntülere sahne oldu. Tire Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi’nde bir araya gelen bisiklet tutkunları kayıt işlemlerinin ardından Tire turu yaptı.

Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün güvenlik önlemleri aldığı tur Gölet Şenlik Alanı’nda sona erdi. Çeşitli etkinliklerin sergilendiği alanda küçük yaş grupları yarışması, denge yarışı ve yerden hediye kapma yarışları yapıldı. Gölet Şenlik Alanı’nda Tire Belediyesi tarafından misafirlere çeşitli ikramlar yapıldı. Etkinlikte Tire Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de sahne aldı. Büyükler yarışması ise Tire’nin yeni stadında başlayıp Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ve Gökçen yolunda belirlenen noktaya kadar devam edip yine yeni statta bitti.

Büyükler Erkekler Kategorisinde Aydın’dan gelen bisikletçiler Sedat Keskin(1.), Abdullah Yıldırım(2.) ve İbrahim Erkan(3.)  ilk üçe girerek zirveyi paylaştı. MTB Kadınlar kategorisinde Seda Can birinci olurken Beyza Karakıvrak ikinci oldu. MTB Erkek kategorisinde ise Âdem Kocay birinci, İsmail Hakkı Kırı ikinci, Bilal Düzdemir üçüncü oldu.

Editör: Haber Merkezi