Kurulduğu günden bu yana Tire’de birçok etkinliğe imza atan Tire Bisiklet Derneği TİBİT, geleneksel hale getirmeyi planladığı ‘Kestane Buluşması’nın birincisini düzenledi. Hafta sonu gerçekleştirilen etkinliğe İzmir merkez, Aydın, Bayındır, Kuşadası, Ödemiş, Salihli, Torbalı ve Turgutlu'dan 200'ü aşkın bisikletçi katıldı. Tire kültürünün ve tarihinin tanıtılmasının hedeflendiği etkinlik Arap Pınarı Mesire Alanı’nda gerçekleşti. Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu da gün boyu bisikletçilere eşlik etti. Kent müzesi önünde hareket eden bisikletçiler Tire’nin tarihi sokaklarını gezerek Derekahve’ye ulaştı. Buradan yeniden hareket eden ekip, sürüşü Arap Pınarı’nda noktaladı. Burada bisikletçilere Tire’ye özgü kestane ve Tire Sucuğu ikram edildi.

Etkinliğin ardından konuşan Tire Bisikletçiler Derneği Başkanı Erdem Can, düzenlenen organizasyonun amacına ulaştığı belirtti. Can, açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;

“Hem bizler için, hem Tire için çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptık. Çeşitli bölgelerden gelen bisikletçi dostlarımızla Tiremizin tarihi sokaklarında keyifli bir sürüş yaptık. Beklediğimizden daha yoğun bir katılım oldu. Bundan sonraki yıllarda da bu etkinliği sürdürüp geleneksel hale getirmek istiyoruz. Düzenlenen etkinlikte önemli katkıları olan Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu’na, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’a ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük’e çok teşekkür ediyoruz”

Editör: Haber Merkezi