Gözünü, üç kıtada hüküm süren Osmanlı İmparatorluğunu topraklarını paylaşmaya diken ve bunu başarmak için hem içeriden hem de dışarıdan türlü türlü oyunlar yapan ve en sonunda da 1. Dünya Savaşı ile aradıkları fırsatı bulan İngiltere, Fransa, İtalya gibi emperyal sömürgeci devletler; büyük bir özgüven ve kibirle devletimizin o zamanki başkenti İstanbul’u ele geçirmek için en güçlü donanmaları ve askerleri ile geldikleri Çanakkale boğazında yedikleri tokadın acısını hiç unutmadılar. 

EMPERYAL GÜÇLERİN EMELLERİ HİÇ DEĞİŞMEDİ !
Çok zor koşullar içinde, kendisinden çok daha iyi şartlara, teknolojiye ve ateş gücüne sahip ordular ve donanmalara karşı çarpışan şanlı ordumuzun imanlı neferlerinin verdiği büyük kayıplara rağmen düşmana geçit vermedikleri Çanakkale boğazında göğüs göğüse verilen çarpışmaların sonrasında kazanılan zafer, tarihte eşi az görülecek türden bir kahramanlık destanıdır.

SALON PROGRAMINI, KIZ MESLEK LİSESİ İCRA ETTİ
İşte bu destansı zaferin 102. yıl dönümü yurt çapında olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Dün, Tire Belediyesi Gösteri ve Konferans Salonu’nda ‘Salon Kutlama Programı’ gerçekleştirildi. Tire Kız Meslek Lisesi okul yönetimi tarafından organize edilen muhteşem programda, 102 yıl önce dedelerimizin atalarımızın yaşadıkları salonu dolduran yüzlerce vatandaşımıza en güzel şekilde hissettirilmeye çalışıldı. 

OKUL MÜDÜRÜ AKSOY, GÜNÜN ANLAMINI BELİRTEN KONUŞMAYI YAPTI
Kaymakam Hasan Tanrıseven’in de katılımıyla başlayan törende protokol üyeleri yerlerini aldı. Okul Müdürü Dilek Aksoy, Çanakkale Zaferi’nin büyüklüğünü anlatan anlam yüklü bir konuşma yaptı ve gençlere geçmişte yaşananları unutmamayı, zaferlere sahip çıkmayı ve beraberlik ruhunu altını çizerek tavsiye etti.

‘BİR HİLAL UĞRUNA’ ADLI PROGRAM BÜYÜK BEĞENİ GÖRDÜ
Okul öğrencilerinin, öğretmenlerinin de destekleri ile büyük emeklerle hazırladıkları “Bir Hilal Uğruna” adlı birbirinden güzel; kısa tiyatro gösterileri, şiir dinletileri, türkü sunumları, video gösterimlerinin yer aldığı salon programı büyük beğeni topladı. Salondaki konukların beğenen ve duygulanan gözlerle takip ettiği programın son bölümünde ‘Çanakkale Zaferi’ni konu edinen okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Editör: Haber Merkezi