Bayrampaşa Belediyesi’nin “Kardeşlik Sınır Tanımaz” sloganıyla hayata geçirdiği proje kapsamında Tire’ye gelen Bereket Ekspresi’nin iftar programına yaklaşık 2 bin aşkın davetli katıldı
Ercan ÇELİK

 “Bereket Ekspresi” Tire’ye bereketiyle geldi. Bayrampaşa Belediyesi’nin “Kardeşlik Sınır Tanımaz” sloganıyla hayata geçirdiği proje kapsamında Tire Tren Garı’na gelen Bereket Ekspresi’nin iftar programında yaklaşık 2 bin aşkın davetli yer aldı. Enteraktif çocuk gösterileri, Hacivat Karagöz, Tasavvuf Müziği ve Sema gösterileri ve Kuranı-ı Kerim Tilaveti’nin ardından topluca iftar yemeği yendi. İstasyon Hangar Salonu önündeki iftar programı, Fasıl, Türk Halk Müziği konseri ve folklor gösterileri ile son buldu. İftar yemeğine, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Acar, Muharrem Kaburgacı, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Belediye Başkan Vekili Mengü Önler İlçe Müftüsü Salih Sağlam, AK Parti Tire İlçe Başkanı Kamil Yaldız, AK Parti Tire eski İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçoğlu ile Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül katıldı. Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Acar ve Muharrem Kaburgacı, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi ile Belediye Başkan Vekili Mengü Önler’e organizasyona verdikleri destekten dolayı plaket vererek, teşekkür etti. 

BAŞARILI ORGANİZASYON
Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Acar, 1 Temmuz Salı günü İstanbul’dan hareket eden “Bereket Ekspresi’nin”, 16.’ıncı durağının İzmir ‘in Tire ilçesi olduğunu söyledi. Acar,” 2005 yılında ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ sloganıyla yola çıkan ve Balkanlar’da dokuz yıldır, aralıksız iftar sofraları açan Bayrampaşa Belediyesi, ‘Bereket Ekspresi’ ile bu yıl Anadolu’da da iftar sofraları kuruyor. 1 Temmuz Salı günü İstanbul’dan hareket eden ‘Bereket Ekspresi’, tıpkı Balkanlar’da olduğu gibi, mübarek Ramazan ayı boyunca Anadolu’nun 20 farklı kentinde iftarda gönülleri birleştirip, dostluğu ve kardeşlik duygularımızı geliştiriyor. Hedefimiz 100 bin insanımızı iftar sofralarında bir araya getirmek” dedi. Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi ise başarılı ve anlamlı projeyi hayata geçiren Bayrampaşa Belediyesini kutladı. Ergi, “Filistin ve Orta Doğu’da yaşanlar ortadayken, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularına her zamandan fazla ihtiyacımız var” dedi.





Editör: Haber Merkezi