Ercan ÇELİK

Tire’ye bağlı Başköy’de gençlere ve çocuklara hiçbir karşılık beklemeden bağlama eğitimi veren İrfan Alkur, yıllardır hayalini kurduğu ve yetkililerden sürekli istediği festivalin ilk adımını kendisi attı. Ürettiği kabak kemanelerle ilgili Türkiye çapında tanınan ve Tire’nin önemli şahsiyetlerinden biri olan İrfan Alkur, aynı zamanda bir müzisyen. Tire’ye bağlı Başköy’de doğup büyüyen Alkur, köydeki evinde kendi imkanlarıyla hayata geçirdiği müzik atölyesinde köydeki çocuklara ve gençlere müzik eğitimi veriyor.

İrfan Alkur’un yetiştirdiği öğrencilerin performanslarını sergilediği şenlik, büyük beğeni topladı.

Uzun zamandır Başköy’de bir festival yapılmasını dileyen ve bunu zaman zaman dile getiren Alkur’un talebi pek karşılık bulmayınca, tamamen kendi imkanlarıyla bir şenlik düzenledi. Başköy 1. Halk Müziği Şenliği adı altında gerçekleştirilen şenliğe Başköy’den ve civar köylerden yoğun katılım olurken, Tire’den davet edilen protokol üyelerinin pek çoğu katılım göstermediler.

Şenlik için hiçbir kurumdan herhangi bir maddi destek alınmadığı öğrenildi.

İRFAN ALKUR’DAN AÇIKLAMA

Şenlikle ilgili HaberTire Gazetesi’ne konuşan İrfan Alkur, “Köyümüzde öğrencilerimizle birlikte çok güzel bir program gerçekleştirdik. Program öncesi tüm protokol üyelerine giderek tek tek davetiye verdim. Ne yazık ki hiçbiri katılım sağlamadı. Biz burada güzel işler yapıyoruz ama ne yazık ki daha kimseye neler yaptığımızı gösteremedik. Çok az kişide davetli katılmasına rağmen programımız çok güzel geçti. Özelikle Yılmaz Göçmen hocamızın büyük katkıları oldu. Davetimizi geri çevirmeyip katılan başta Yılmaz Göçmen olmak üzere tüm misafirlerimize tek tek teşekkür ediyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi