Başköy Okulu ile Türkiye Satranç Federasyonu Tire İlçe Temsilciliği’nin birlikte düzenlediği çocuk şenliği - satranç turnuvasına rekor katılım sağlandı. 2 gün süren satranç turnuvasının ödül töreni okul bahçesinde düzenlendi. Düzenlenen törene Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Koyuncu, İlçe Spor Müdürü Mustafa Koca, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Törende öğrencilerin sergilediği halk oyunları gösterisi ise büyük beğeni topladı. Turnuvaya katılan öğrenciler ödüllerini protokol üyelerinin ellerinden aldı.

Devlet okulu bazında bu güne kadar yapılan en büyük organizasyonlardan birine ev sahipliği yapan Başköy Okulu, aylar süren hazırlıkların hakkını verdi. Okul bahçesinde kurulan masalarda davetlilere yemekler ikram edilirken çocukların gönüllerince eğlenmesi için okul bahçesinde çeşitli çocuk aktiviteleri düzenlendi.

“BAŞKÖY’Ü TANITTIK”

Çocuk Şenliği ve Satranç turnuvası ile ilgili konuşan Başköy Ortaokulu Müdürü Fatih Özlü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Biz satranç sporuna büyük önem veren bir okuluz. Bizim için satranç bir hayat felsefesidir. Bu etkinliğe 2 aydır hazırlanıyoruz. Çocuklarımız bir yandan yarışırken diğer yandan eğlensinler ve mutlu olsunlar istedik. Organizasyonun şenlik havasında geçmesi için adını da ‘Çocuk Şenliği’ koymuştuk. Tire ve Bayındır İlçelerinden toplamda 220 öğrencilik bir katılım oldu. Öğrencilerle birlikte veliler de geniş katılım sağladı. Çok keyifli bir etkinlik oldu. Bu organizasyonla birlikte köyümüzün de tanıtımını da yapmış olduk. Çünkü Başköy’ü ve okulumuzu bilmeyen çok sayıda Tireli vardı. Böylelikle okulumuzu ve köyümüzü Tirelilere gösterme imkanı bulduk. Şenliğimizin gerçekleşmesinde İbrahim Karaca öğretmenimiz çok fedakar çalışmalar yaptı. Onunla birlikte diğer öğretmen arkadaşlarımız da ellerinden geleni yaptılar. Bu tür etkinlikleri daha önce özel okullar yapıyordu. Biz devlet okulu olarak böylesine geniş katılımlı bir etkinlik yaparak bir ilk olduk. Mutluyuz.”

“EN GENİŞ KATILIMLI KÖY TURNUVASI OLDU”

Dev organizasyonla ilgili bir açıklama da Türkiye Satranç Federasyonu Tire İlçe Temsilcisi Egemen Bökü’den geldi. Tirevizyon mikrofonuna konuşan Bökü, açıklamalarında şu cümlelere yer verdi;

“Başköy gibi güzel bir köyümüzde böyle bir organizasyonu yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güne kadar Tire’de federasyona bağlı 5 turnuva gerçekleştirdik. Başköy ile birlikte 6. Turnuvamızı geride bıraktık. Sayın Kaymakamız Dr. Hasan Tanrıseven Tire’ye geldikten sonra satranç alanında daha aktif çalışmalar sergilemeye başladık. Çevre il ve ilçelere bakacak olursak bu güne kadar yapılan en güzel ve geniş katılımlı bir köy turnuvası gerçekleştirdik. Bu turnuva ve şenlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye Satranç Federasyonu Tire İlçe Temsilciliği olarak bizler de çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Turnuvamız ilkokul ve ortaokul olmak üzere toplam iki kategoride gerçekleştirildi. Toplam 220 öğrenci turnuva için kayıt yaptırdı ve tamamına yakını turnuvaya katıldı. İlçe genelindeki tüm okullar turnuvaya büyük önem verdi. Bu bize büyük mutluluk verdi”

Editör: Haber Merkezi