Tire Gölet restaurant da verilen iftar yemeğine İlçe Emniyet Müdürü Engin Tetik, Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, belediye meclis üyeleri Mustafa Güngör, Coşkun Koç, Kamil Taşal, Ahmet Küçükler, Necmettin Uçmaz,Sezer Konursay, Nurdan Karaoğlanoğlu, CHP eski ilçe başkanı Şenol Sardoğan, merkez mahalle ve kırsal mahalle muhtarları azaları ile birlikte katıldı.

Başkan Çiçek yemekte muhtarlara hitaben yaptığı konuşmasına "Sevgili Mesai Arkadaşlarım" diyerek başladı. Belediyenin yaptığı faaliyetlerden bahseden Başkan Çiçek "Bütünşehir yasası ile birlikte köylerin mahalleye dönüşmesiyle faaliyet alanımız genişledi.Gerçi bu yasa öncesi biz 64 köyümüzün çöplerini görev alanımız içinde olmamasına rağmen topluyorduk .2014 yılından bu yana gerek ilçe belediyesi olarak, gerek de Büyükşehir belediyesi ile birlikte üzerimize düşeni yapmaya çalışıyor ve işleri yetiştirmek için gayret sarfediyoruz.Gönül isterdi ki bütün işler hemen olsun yapılacak işleri kısa-orta-uzun vade olarak ayırdık.Kısa vadeli işler hemen orta ve uzun vadeli işleri ise plan dahilinde yapıyoruz.Köylerimizde yaptığımız gözle görülür çok şey var tek tek anlatmanın gereği yok zaten en yakın çalışma arkadaşlarım olan muhtarlarımız neyin yapıldığını çok iyi biliyor" dedi.

Belediye olarak üreticinin yanında olmak için kurdukları Tire Üretim ve Pazarlama Kooperatifi (TÜPAK) hakkında da konuşan Başkan Çiçek "üreticilerimizin aldığımız ve yeni yasa ile bizlere devrolan yerlerden topladığımız zeytinleri işledik bir kısmını sıkıp zeytinyağı olarak piyasaya sürdük,ülke genelinde önemli fuarlara giderek tanıtım yaptık şu an İran'dan bile talep var" dedi. Kooperatif sayesinde artık üreticilerin simsar tüccarların eline düşmeyeceğini de sözlerine ekleyen Başkan Çiçek "Karaduta 2.5 TL fiyat biçiyorlardı,  üreticilere haber saldık 10 TL'ye biz alacağız diye bu sefer tüccarlarda 10 TL'ye çıktı.Biz aldığımız ve topladığımız karadutları reçel yapıp sattık halen daha satıyoruz. Topladığımız turunçlardan da reçel yaptık. İncir ceviz zamanı geldiğinde aynı politikayı bir daha uygulacağız ve artık bir daha hiçbir Tireli üretici hiçbir konuda sorun yaşamayacak"dedi.

Yaklaşık 2 saat süren yemekli toplantı sonrası muhtarlar dilek ve temennilerde bulundu. Toplantıda yer alan ilgili daire müdürleri sorulara hemen cevap verirken yapılması gerekenler konusunda Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in talimatıyla notlarını aldı.

Editör: Haber Merkezi