Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıl dönümünde bir kez daha saygıyla, hasretle ve hürmetle anıldı.

 10 Kasım 1938 tarihinde saat 09:05’te İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yuman Atatürk’ün aramızda ayrılışı büyük bir yas ve üzüntü yaratmıştı.
Atatürk’ün aramızdan ayrılmasından bu yana geçen yıllara rağmen, bu acı, yas ve üzüntü hali bitmedi. Atatürk’ün vefatı sebebiyle her yıl 10 Kasım tarihinde yapılan anma programları, yurt çapında olduğu gibi Tire’de de gerçekleştirildi.


ATATÜRK İÇİN 2 DK’LIK SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU
Bu yılki 10 Kasım Anma Programının tertip ve tanzimi Tire Özel TAÇ Temel Lisesi’ne verilirken, 10 Kasım anma törenlerinin ilk aşaması Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. 


Meydandaki çelenk töreninde Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Sonrasında, saatler Atatürk’ün öldüğü saat olan 09:05’i gösterdiği sırada Belediye Bandosu eşliğinde, Atatürk’ün anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde Müzik öğretmeni Gürsel Uğur yönetiminde okunan İstiklal Marşı eşliğinde önce göndere Türk bayrağı çekildi. Marş bitiminde, tutulan yası sembol olarak bayraklar yarıya indirildi.


ATATÜRK’Ü FARKLI ŞEKİLLERDE ANLATTILAR
10 Kasım törenlerinin ikinci kısmı Belediye Kültür Salonu’nda yapılan salon programı oldu. Tire Özel TAÇ Temel Lisesi öğrencilerinin hazırladığı slayt gösterisiyle başlayan salon programı, Okul Müdürü Abdülkadir Yar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Öğrenciler daha sonra Atatürk ile ilgili şiirler okuyarak davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. Programın son kısmında ise Askeri Eğitmen Zafer Suntekin yönetiminde, Tire Belediye Oratoryosu ve 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencilerinin hazırladığı özel program sergilendi. 





Editör: Haber Merkezi