Kardeşlik temasının ön plana çıkarıldığı bu büyük ve coşku dolu buluşma Alaylı Mahalle Muhtarı Osman Kaynaş’ın girişimleri ve Mahallelilerin imece usulü yardımları ile yapılan yemek ziyafetine çevre ilçe ve mahallelerden binlerce vatandaş katıldı. 
    Buluşmada Tire Halk Eğitimi Merkezinin Mehteran Takımı ve Musalar Mahallesi Halk Oyunları gösterisi ilgiyle izlendi.  Ardından, Kur’an Tilaveti ve İlahiler okundu. Kardeşlik buluşmasında İlçe Müftüsü Şaban Sadan da dua etti.
 

KAYMAKAM TANRISEVEN: ”HİÇ BİR KUVVET BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE GÖLGE DÜŞÜREMEZ”
    Binlerce vatandaşa ev sahipliği yapan bu büyük buluşmada birlik ve beraberlik mesajı veren Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven şunları söyledi: 
“Bugün Alaylı’da birlik ve beraberlik görüyorum. Son derece güzel bir tablo var. Bizler aramıza nifak konulmasına müsaade etmedikçe, hiçbir kuvvet bizim birlik ve beraberliğimize gölge düşüremez. Bir ve beraber olalım. Birbirimizi sevelim, Ülkemiz için, milletimiz için ve refahımız için çalışalım, birliğimizi bozmayalım.”

YÖRÜK GELENEKLERİ CANLANDIRILDI
Kardeşlik buluşmasında Yörük kültürü de canlandırıldı. Alaylı’da yörük çadırı kurulurken, develer de boy gösterdi. Kardeşlik buluşmasına katılan 3000 kişiye yöresel yemekler ikram edildi.
Kırsal alaylı Mahallesindeki etkinliğe, Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven’in yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Emre Davutoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, İlçe Müftüsü Şaban Sadan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Editör: Haber Merkezi