Çocuk ve genç yaştaki yetenekleri keşfetme ve güzel bir eğitimle hünerlerini ortaya çıkarma noktasında uzmanlaşan Akademi Müzik’in birçok küçük kursiyeri ilk kez sahne almanın mutluluğunu yaşadı. Hünerlerini ailelerine gösterme fırsatı buldu.

Tire’de müzik adına tüm eksiklikleri gidermek, müzik ve sanat hayatına hareket, renk ve farklılık getirmek adına 11 yıl önce hizmetlerine başlayan ve ilk yılından bu yana sezon sonu müzik şöleni ve konseri ile çocuk ve genç yaştaki kursiyerlerine ilk sahne deneyimini yaşatan Akademi Müzik ve Sanat Merkezi, geleneksel hale getirdiği bu güzel şöleninin 11.’sini geçtiğimiz akşam gerçekleştirdi.
KONUKLAR SALONA SIĞMADI
Tire Belediyesi Kültür ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program öncesi, konuklar giriş salonunda Cem Çay ve eşi Şadiye Çay tarafından karşılandı. Konuklar için kokteyl düzenlendi. Kokteyl sonrası, gösteri salonuna geçildi. Program akşam saat 20:00 itibarı ile başladı. Gelen konukların salona sığmadıklarını birçok kişin merdiven aralarında takip ettiği bu güzel konser gecesine katılan ve çocuklarını duygulu ve gururlu şekilde izleyenler arasında; Bayındır Kaymakamı Barboros Baran ve MHP Tire İlçe Başkanı Atakan Duran’da yer aldı.

EĞİTMENLERLE BİRLİKTE 70 KİŞİ SAHNE ALDI
Edebiyat öğretmeni Şerif Ekinci’nin sunuculuğunu yaptığı gecede; klasik müzikten Türk sanat müziğine, Türk halk müziğinden yabancı pop müziğine, Türk pop müziğinden enstürmantel ezgilere göre farklı türlerden melodiler ve şarkılar yer aldı. 
Eğitmenler; Cem Çay, Rohat Çay, Sercan Ozan, Hasan Polat, Esra Taviş, Erdem Dönmez, Kutsal Akgün ve Birol Sardoğan ile birlikte toplamda yaklaşık 70 kişinin farklı farklı sunumlarla sahne aldığı program yaklaşık 2 saat sürdü.

 
BİRBİRİNDEN ÜNLÜ PARÇALAR SESLENDİRİLDİ
Programda seslendirilen eserler arasında; ‘İstiklal Marşı’, Mozart’tan ‘C Major Sonat’ ve ‘Türk Marşı’, Vivaldi’den ‘Spring’, ‘Tutamıyorum zamanı’, ‘Akkoyun’, ‘Zeybek’, ‘Vardar Ovası’, ‘Aşk Durdukça’ gibi birçok parça yer aldı. Program boyunca, hayranlıkla sahnede yerlerini alan çocuklarını izleyen aileleri, doyumsuz bir müzik akşamı yaşadı. Oldukça renkli sahnelerin yaşandığı gecenin sonu da yine keyifli şekilde noktalandı.

Editör: Haber Merkezi