Tire Halk Eğitimi Merkezi’nce organize edilen 3. Kültür Sanat Şenliği için tüm hazırlıklar tamamlandı. Şenlik kapsamında ilk kez ses yarışması yapılacak.

Dilek KART

Tire Halk Eğitimi Merkezi’nce her yıl düzenlenen ve bu sene üçüncüsü yapılacak olan Kültür Sanat Şenliği için tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. 3. Kültür Sanat Şenliği 2 Haziran Cuma akşamı Tire 4 Eylül Stadyumu’nda yapılacak.

Konuyla ilgili bilgiler veren Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri kültür sanat şenliğinin renkli görüntülere sahne olarak Tirelilerden beğeni topladığını kaydederek, “Kültür Sanat Şenliğinin üçüncüsünü gerçekleştirmek için tüm hazırlıkları tamamladık. Programda Tire Halk Eğitimi Merkezi kurslarına katılan grupların halk dansları gösterileri, Özel Çocuklarımızın gösterileri, defile ve ilk kez yapacak olduğumuz ses yarışması yer alacak. Defilede 15 öğretmenimizin yaklaşık 5 ay üzerinde çalıştıkları özel kıyafetler sahnelenecek. Çok özel bulduğum Tire’ye has motiflerin kullanıldığı bir bayan bir de erkek zeybek kostümleri sahnelenecek” dedi.

 

FİNALİSTLERE TİRELİ SAZ SANATÇILARI EŞLİK EDECEK

Tire Halk Eğitimi Merkezi’nde ilk kez düzenlenecek olan ses yarışmasına küçük menderes bölgesi ilçelerinden 30 kişinin elemelere katıldığını kaydeden Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke, “Ses yarışmasına başvurular 16 Mayıs’ta sona erdi ve 22 Mayıs’ta ön elemeleri gerçekleştirdik. Şenlik gecesinin finalini ses yarışması ile yapacağız. İlk üçe girenlere para ödülü ve diğerlerine de katılım belgesi vereceğiz. Gecede ayrıca jüri seçimini yaparken Ege Üniversitesi DTM Bölümü mezunu Özlem Turan Türk Halk Müziğinin güzel örneklerinden seslendirecek. Ayrıca ses yarışmasında finalistlere eşlik edecek olan saz ekibi tamamen Tireli saz sanatçılarından oluşuyor” dedi.

 

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Her seferinde daha iyi bir program sunmak adına daha özenli çalıştıklarını belirten Turhan Eke, “Temel hedefimiz kendi özümüzdeki kültürel değerleri gençlerimize ve gelecek nesile aktarabilmek. Tirelilere ve çevre ilçelerden gelecek olan katılımcılarımıza yine doyumsuz ve güzel bir gece yaşatacağımıza inanıyor, tüm halkımızı kültür ve sanat dolu bu şenliğe davet ediyoruz” şeklinde konuştu.


Editör: Haber Merkezi